Преку Центарот за развој на Југоистокот, санација на полски патишта во општините Богданци, Гевгелија, Босилово и Ново Село

Идната недела треба да почнат работите за санација на полски патишта во четири општини во Југоистокот кои беа пријавени како приоритетни од страна на...

Објавена листа на капацитети каде може да се користат ваучерите за туризам, има и во Струмица, Дојран, Гевгелија, Радовиш...

Министерството за економија на порталот дома си е дома ја објави листата на угостителско сместувачки капацитети каде може граѓаните добитници на ваучери за туризам...

Кои полски патишта во општините Богданци, Гевгелија, Ново Село и Босилово ќе се обноват преку Центарот за развој на...

Во општините Богданци, Гевгелија, Ново Село и Босилово ќе се санираат и обновуваат полските патишта до обработливите површини, откако Центарот за развој на Југоисточниот...

Инвестираме 230 милиони евра во патишта и комунални мрежи во Југоистокот, кажаа владини претставници од струмичко

Претседателот на Владата Оливер Спасовски, заедно со министерот за транспорт и врски, Горан Сугарески и директорот на Државни патишта Зоран Китанов денеска направија увид...

Црквата на поп Боро кај Смоларе, за општина Ново Село е дивоградба, тој пак вели имал дел од документите...

Црквата што свештеникот Боро Милчев ја гради кај Смоларе е дивоградба за која од општина Ново Село нема добиено никакви дозволи. Но со оглед...

Да престане уништувањето на Беласица и да се прогласи за национален парк, активисти од Струмичко со онлајн петиција

Неформалното граѓанско здружение ,,Црвена Младина’’ од Струмица кое е во постапка да се регистрира, заради уништувањето на шумскиот фонд и природните убавини и реткости,...

,,Кој нема нека земе, кој има нека остави’’ – Општина Ново Село постави пункт за помош на свои сограѓани

Општина Ново Село денеска во дворот на општинската зграда постави импровизиран пункт со прехрамбени артикли за да им помогне на своите сограѓани кои немаат...

Општина Ново Село со сензорни камери ги лови несовесните граѓани кои фрлаат отпад по исчистените депонии

Општина Ново Село со микро сензорни камери ќе ги лови несовесните граѓани кои го фрлаат ѓубрето во атарите на населените места на дивите депонии...

Зелениот пазар во Ново Село повторно се отвора, но со рестриктивни мерки на работење

Зелениот пазар во општинскиот центар Ново Село утре четврток (09.04.2020)  повторно ќе биде отворен но со рестриктивни мерки во согласност со препораките на Влада...

Зелениот и сточниот пазар во Ново Село се затвораат и нема да работат заради коронавирусот

Зелениот пазар и сточниот пазар во општинскиот центар Ново Село во периодот на епидемија со коронавирус во земјава нема да работат, објави општината. Како...

НАЈПОПУЛАРНИ

СЛУЧАЕН ИЗБОР

Во Струмица, Гевгелија и Радовиш по 4 нови позитивни лица од...

Во последните 24 часа се направени 1397 тестирања, а регистрирани се 140 нови случаи на ковид-19. Како што објави министерството за здравство новите случаи...