Добрашиници доби нова асфалтирана улица, во декември ќе се асфалтираат две улици и во Василево

Локалната патна инфраструктура во населеното место Добрашинци од денес е побогата со уште една асфалтирана улица. Имено, улицата која во петокот се тампонираше и...

Подготовка за асфалтирање на улица во с. Добрашинци

Во населеното место Добрашинци Општина  Василево, спроведува градежни активности на подготовка  на една од улиците за асфалтирање. Конкретно се работи на тампонирање на улицата...

Заменик министер за труд и социјална политика, Енвер Хусејин во посета на општина Василево

Градоначалникот на општина Василево Славе Андонов, беше домаќин на заменик министерот за труд и социјална политика Енвер Хусијен, кој беше во работна посета на...

Ќе се уредува дворот на школото Атанас Нивичански во Нова Маала, потпишан договор за изработка на техничка документација

Општина Василево ги обезбеди потребните средства за изработка на техничка докуметнација со ревизија за уредување на училишниот двор на ,, Атанас Нивичански” во Нова...

Василево доби детско забавно катче во паркот „Методи Митев“ – донација од општина Умраније од Турција (фото)

Детски реквизити – лулашки,  клацкалки и  лизгалка,  донација од пријателска општина Умраније, Р.Турција, се поставени во Меморијалниот детски забавен парк Методи Митев, лоциран пред...

Паркот на влезот во Василево каде има параклис посветен на Св. Јован Крстител ќе добие ограден ѕид !

Oпштина Василево заедно со ЈПКД „Турија“  а на иницијатива  МПЦ ОА,  Православна црква Успение на Пресвета Богородица од с. Василево ќе го оградуваат паркот...

Општина Василево ги исплати средствата од еднократната парична помош за првачињата по распишаниот Јавен повик

Градоначалникот на Василево Славе Андонов објави дека се исплатени средствата од мерката еднократна парична помош за секое прваче запишано во училиштата во оваа општина...

Голем број посетители беа дел од Празијадата во Градашорци и уживаа во специјалитетите од праз (фото)

Голем број посетители од земјава но и од странство беа присутни на годинашнава манифестација Ден на празот во Градашорци организирана од Општина Василево под...

Започна реконструкцијата на локалниот пат од крстосницата за брана Турија до Добрашинци

Општина Василево, на терен стартуваше со градежните активности за реконструкција на локалниот пат  од крстосница со пат кон брана Турија до центарот на населеното...

Голем број верници го посетија Трибичино и живописната црква „Св. Петка“ (ФОТО )

Голем број верници ја посетија Црква,,Св. Параскева Петка,,  во населеното место Трибичино струмичко, каде се молеа за здравје срека и духовен мир. Црквата потекнува од...

НАЈПОПУЛАРНИ

СЛУЧАЕН ИЗБОР

Лидери со интегритет и почит се создаваат – кажаа учесниците на...

Фондацијата „Ѓорѓи Марјановиќ“ и Правниот факултет „Јустинијан Први“ при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје организира конференција за одбележување 85 години од раѓањето...