Ќе се реконструира Филтер станицата Ташли Баир, Општина Василево обезбеди пари и најави решавање на проблемот со водата

Општина Василево обезбеди 2 милиони денари за реконструкција на Филтер станицата Ташли Баир од која со вода за пиење се снабдуваат домакинствата од Василево,...

Кои се манифестации во Југоистокот, организирани од општини и здруженија ќе ги поддржи МЗШВ во 2023 (преглед)

Вкупно 10 манифестации и настани организирани од општини и граѓански здруженија во Југоистокот ќе добијат финансиска помош од Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство...

Општина Василево продава две атрактивни парцели за стопански објекти во индустриски зони

Општина Василево на 30 мај годинава ќе ја спроведе постапка за јавно наддавање за продажба на две парцели за изградба на стопански објекти. Станува...

Ученици од ООУ ,,Гоце Делчев“ од Василево освоија 6 медали на Државното атлетско првенство во Куманово

Пет ученика од ООУ „Гоце Делчев“ од Василево се закитија со медали на државното атлетско првенство за основни и средни училишта што се одржа...

Василево се збратими со италијанската Понтенура – заеднички ќе аплицираат пред ЕУ фондовите за проекти

Општина Василево потпиша Меморандум за соработка со Општина Понтенуре со што и официјално се збратимија како две локални самоуправи од Македонија и Италија кои...

Се гради платото пред Домот на културата во Нова Маала на коe ќе има урбана опрема, фонтана, летниковци, паркинг...

Градежни екипи на Универзал Градба од Струмица интензивно го работат платото пред Домот на културата во селото Нова Маала во Општина Василево кој паралелно...

Општина Василево денес асфалтираше две улици во Висока Маала

Градоначалникот на општина Василево, Славе Андонов, денес, на лице место во населеното место Васока Маала го следеше финализирањето на активности на двете улици чија...

Земјоделци и претприемачи од Струмица и Василево ќе добиваат поддршка од новиот Центар за одржлив развој

Младите земјоделци и претприемачи од општините Струмица и Василево може да добиваат поддршка во Регионалниот центар за одржлив развој кој се отвори во зградата...

„Чисти ридови за сите“ – собрани пет тракторски приколки со пластика и отпад од излетнички локалитети во струмичко (фото)

Пет тракторски приколки со пластични шишиња лименки и друг ситен отпад се собраа од излетничко рекреативните локалитети во струмичкито регион во рамките на еко...

ЛД ,,Фазан’’ од Василево со песна, оро, награди и ловџиски пушки организираше ловечка вечер (ФОТО)

Со многу забава и богата лотарија – ЛД „Фазан“ од Василево ја заврши последната ловна сезона при што членовите ловџии си посакаа здравје и...

НАЈПОПУЛАРНИ

СЛУЧАЕН ИЗБОР

Aвионско засејувања на облаците против град, оваа година нема да продолжи...

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопантсво заедно со Управата за хидрометеоролошки работи ги известува земјоделците и пошироката јавност во Република Северна Македонија, дека после...