Дел од домакинствата во Василево може да се приклучат на фекалната канализација

Домакинствата кои живеат на излезот од Василево кон Пиперево ќе може да се приклучат на Крак 3 од фекалната каналзиација на општинскиот центар што...

Првачињата од Василево и Нова Маала добија новогодишни пакетчиња од Градоначалникот Андонов

Новогодишни пакетчиња од Градоначалникот на општина Василево, Славе Андонов, денес добија првачињата кои настава посетуваат во населените места Василево и Нова Маала.Среќа, здравје, весели...

Ќе се тампонира дел од полскиот пат Ангелци – Струмица во месноста „Орман“ во должина од 1 100 метри

Идната година ќе се тампонира полскиот пат од Ангелци кон Струмица откако Општина Василево обезбеди средства за таа намена преку Центарот за развој на...

Општина Василево насипува и тампонира улици во повеќе населени места

Општина Василево во соработка со ЈПКД „Турија“, Василево дваесетина и повеќе денови, во континуитет  спроведува активност на насипување со крупен чакал и тампонирање на...

Општината се сака со дела и треба сите да сме одговорни, кажа градоначалникот Андонов по повод Денот на Општина...

Општина Василево со свечена седница го одбележа Денот на која свое обраќање имаше градоначалникот Славе Андонов кој подвлече дека е потребен ангажман од сите...

Во Василево почна да се гради фекален канализационен крак во должина од околу 500 метри

Oпштина Василево започна со изградба на Фекален канализационен систем,  Колектор К3 во населеното место Василево кој е во должина од 478  метри . Согласно техничката...

Во Пиперево финишира изградбата на фекална канализација, деновиве ќе се гради нов крак и во Василево

Во населеното место Пиперево се гради последниот крак од фекалниот канализационен систем. Вака објави граодначалникот на општина Василево Славе Андоно. со што се отвора...

Делегација на општина Умраније, Турција во посета на општина Василево

Викендот,  делегација од општина Умраније, РТурција, беше во работна посета на општина Василево. По средбата и разговорите во кабинетот на Градоначалникот, гостите го посетија...

Ќе сe асфалтира патот до манастирот Св. Ѓорги во Дукатино – потпишан договор со ЦРЈИПР

Обезбедeни се пари за асфалтирање на патот до манастирот Св. Ѓорги во населеното место Дукатино. Првиот човек на општина Василево зо директорот на Центарот...

Чанаклија ќе добие повеќенаменско игралиште кое ќе биде осветлено, најави градоначалникот на Василево Андонов

Општина Василево започна со изградба на повеќенаменско игралиште во населеното место Чанаклија. Со механизација се вршеше  машински ископ  на земја и порамнување на трасата,...

НАЈПОПУЛАРНИ

СЛУЧАЕН ИЗБОР

Во Гевгелија идната недела ,,АРТ УМ“ фестивал – ќе се спои...

На 21 и 22 јуни 2024 година во Гевгелија ќе се одржи мултимедијален фестивал АРТ УМ . Овој фестивал ќе вклучува широк спектар на...