Дворот на Домот на Култура во Стојаково ќе добие нов лик за што Општина Богданци распиша два тендера

1275

Општина Богданци планира со сопствени средства да изврши реконструкција на партерното уредување на дворното место на Домот на културата во Стојаково каде ќе се монтираат детски реквизити, фитнес справи но и нова урбана опрема.

За таа цел распишана распишана е јавна набавка за избор на економски оператори кои треба да ги реализираат предвидените активности, со оглед дека целиот проект ќе се предвидува во две фази а за кои се се распишани посебни тендери. Првата фаза предвидува партерно уредување, додека втората фаза поставување на детски реквизити, фитнес справи, урбана опрема и електротехника.

И двата тендери веќе се објавени при што е приложена и техничката спецификација. Заинтересираните фирми своите понуди може да ги достават до 1 ноември . Според објавените тендерски документации и двете фази треба да се реализираат во рок од 90 дена од денот на воведување на изведувачот во работа.

Во делот на реквизити и урбана опрема се планира монтажа на детско катче со димензии на безбедност 10м х10м, висина 4,5м, демонтажа и повторна монтажа на детските реквизити со нивно адаптирање и освежување, потоа монтажа на 4 фитнес справи а од уабана опрема се планирани 8 корпи за отпадоци, 4 клупи за одмор но и 4 летниковци

Крадењето авторски текстови е казниво со закон. Преземање авторски текстови и фотографии од ©DRNKA.MK е дозволено само делумно и со ставање хиперлинк до содржината што се цитира.