дома тагови Швајцарска агенција за развој и соработка

таг: Швајцарска агенција за развој и соработка

Граѓаните од Југоистокот одлучуваат за кои проблеми треба да се потрошат милион евра, обезбедени од ЦРЈПР

Преставници од граѓанскиот сектор, бизнис заедницата но и општините ги почнаа форумските сесии преку кои ќе треба да одлучат кои регионални проекти се приоритетни...

Во Богданци ќе бидат поставени над 700 сообраќајни знаци, табли и опрема за поголема безбедност на граѓаните

До крајот на годинава во Богданци треба да бидат поставени околу 700 сообраќајни  знаци, патоказни и дополнителни табли со различни димензии, гумени лежечки полицајци,...

Над 4 000 земјоделци од Југоистокот, користат податоци од поставените 23 агрометео станици

Повеќе од 4 000 земјоделци од Југоистокот ги користат податоците од поставените агрометеоролошки станици во изминатиот период од страна на Центарот за развој на...

Зависници од дрога и алкохол во Струмица ќе стекнуваат работни вештини преку „Академија за реинтеграција на маргинализирани лица“

Зависници од психоактивни супстанци, алкохол и дрога од Југоистокот освен што ќе се рехабилитираат во Струмица ќе стекнуваат и работни вештини за полесна ресоцијализација...

Богданчани одлучија, грантот од 50 000 франци да се потрошат за сообраќајна сигнализација за поголема безбедност

Учесниците на Форумскиот процес во Богданци во рамките на проектот „Зајакнување на општинските совети“ одлучија грантот од 50 илјади швајцарски франци одбезбеден од  Швајцарската Агенција за...

Богданци го продолжува форумот за да граѓаните одлучат на што да се потроши грантот од 50 000 швајцарски франци

Општина Богданци во соработка со УНДП идната недела, на 6 август го продолжува форумот на заедницата на кој граѓаните од ова општина, треба да...

Богданчани го почнаа форумскиот процес и предложија идеи за што да се искористи грантот од 50 илјади швајцарски франци

Богданчани детектираа десетина предлог идеи и решенија за реализација од средствата што општина Богданци ги доби од проектот „Зајакнување на општинските совети“, финансиран од...

Промовирани агрометео станиците во Југоистокот кои ќе дават податоци на фармерите за времето за да ги заштитат посевите

Агрометеоролошките станици кои ги постави Центарот за развој на Југоисточниот плански регион во сите 10 општини во овој дел на државата почнаа да функционираат...

Утврдени три приоритетни проекти за Југоистокот за финансирање од Швајцарската агенција за развој

Преставници од општини, од граѓанскиот и бизнис сектор од Југоистокот одлучија кои три проекти да бидат предложени пред Советот на градоначалниците од Југоистокот но...

НАЈПОПУЛАРНИ

СЛУЧАЕН ИЗБОР

Во Богданци и Дојран се спроведува проект за одржливо управување со...

Здружението за развој, едукација и еколошка етика – ПОЛИМАТ 13 од Богданци  го спроведува проектот „Одржливо управување со електронски отпад – сервис за поправка...