дома тагови МЗШВ

таг: МЗШВ

Производителите на домати од Струмичко со блокада на патот кон Просениково – незадоволни од почетната откупна цена (ФОТО)

Нови протести и блокади на земјоделците од струмичко. По производителите на компир од Иловида и Штука, денеска на празникот Св. Кирил и Методиј на...

Брана „Конско“ кај Гевгелија вредна 40 милиони евра изградена, сега ќе се гради хидросистемот за наводнување

Заврши изградбата на браната „Конско“ која е дел од Хидромелиоративниот систем „Гевгелиско поле“ која ќе овозможи наводнување на најмалку 6 500 хектари што преставува пет...

МЗШВ дава под закуп земјоделско земјиште во атарите на 50 тина села во Југоистокот – закупнината од 80 до...

МЗШВ објави четири јавни повици за издавање на државно земјоделско земјиште до 3 хектари на кое нема подигнато долгогодишни насади, врз кое нема востановено...

Кои се манифестации во Југоистокот, организирани од општини и здруженија ќе ги поддржи МЗШВ во 2023 (преглед)

Вкупно 10 манифестации и настани организирани од општини и граѓански здруженија во Југоистокот ќе добијат финансиска помош од Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство...

МЗШВ издава земјиште под закуп во реоните на Валандово Радовиш и Струмица – понудени 12 парцели (преглед )

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, објави Јавен оглас за давање во закуп на земјоделско земјиште во државна сопственост за површини над 3 хектари по...

Проблемот на раноградинарите од Банско со геотермалната вода ќе се најде на владина седница, соопшти МЗШВ

За проблемот на раноградинарите од струмичко Банско ќе интервенира и Министерството за земјоделство шумарство и водостопанство. Од Министерството за земјоделство соопштија дека ќе иницираат средба...

Исплатени субвенции за градинарите – пуштени се 214,7 милиони денари до близу 11.000 корисници

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство ги известува земјоделците производители на градинарски култури дека Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој –...

Напролет треба да биде готова браната Конско од хидросистемот ,,Гевгeлиско поле,, соопшти МЗШВ

Најголемата сума од буџетот на министерството за земјоделство во износ од 884,9 милиони денари е наменета за Управата за водостопанство. Со овие средства и во 2023...

За да се промовира квалитетот на Огражденскиот компир, во Ново Село се одржа Компиријада (ФОТО)

Под покровителство на Министерството за земјоделство шумарство и водостопанство, Општина Ново Село ја организираше првата компиријада со цел да се испромовира подогражденскиот есенски компир...

Пуштени парите за предадено производство во преработувачки капацитети од 3 денари за кг.

МЗШВ ги информира земјоделците дека Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој - АФПЗРР, ја реализираше исплатата по основ на допоплнителни директни...

НАЈПОПУЛАРНИ

СЛУЧАЕН ИЗБОР

Двајца повредени во сообрaќајка на обиколницата кај Богданци

На 21.07.2024 година во 04.40 часот во Полициската станица Гевгелија било пријавено дека на регионален пат 1109 (Обиколница Богданци), се случила сообраќајна несреќа помеѓу...