дома тагови Жикол

таг: Жикол

Струмичка фирма ќе го работи поројот на Крушевска кој за 578 илјади евра ќе стане шеталиште

Струмички ,,Жикол’’ е фирмата што ќе ја врши реконструкцијата на каналот за атмосферски води на дел од улицата ,,Крушевска Република’’ во Струмица - прва...

Општина Валандово ја почна реконструкцијата на 4 улици во градот со површина од 3 700 m²

По склучениот договор со струмичката фирма Жикол, почна реконструкцијата на четири улици во Валандово која треба да заврши во рок од 4 месеци. Станува...

Дел од градската скривница во Струмица ќе стане уметничка галерија, пренамената чини 190 илјади евра

Деновиве почнаа работите за пренамена и адаптација на деловен простор  во центарот на Струмица во уметничка галерија. Станува збор за простор под плоштадот кој...

Василево почна да го уредува поројот во Градашорци, со камен ќе бидат обложени 680 метри од речниот канал (фото)

Деновиве општина Василево почна со уредување на поројот во населеното место Градашорци односно средување на речниот канал кој поминува низ самото село. Како што...

Општина Василево гради улица во Добрашинци во должина од 420 метри, ќе има и каналско корито со цевасти пропусти

Во населеното место Добрашинци деновиве започна изградбата на една од улиците која води од мостот на влезот во селото, преку опфатот на селото па...

Почнаа работите за целосно асфалтирање на патот Нова Маала – Чанаклија, градоначалникот на Василево очекува да се заврши за...

Во рок од 4 месеци ќе треба конечно да се поврзат населените места Чанаклија и Нова Маала со асфалтен пат. Откако општина Василево обезбеди...

НАЈПОПУЛАРНИ

СЛУЧАЕН ИЗБОР

За празниците во Струмица во сала Парк – турнир во мал...

За престојните Новогодишно-Божиќни празници во спортската сала „Пар- АБА“ во Струмица ќе се одржи турнир во мал фудбал кој ќе го носи името на...