дома тагови општина Василево

таг: општина Василево

КУД Сушевски Бисери станува вистински репрезент на Општина Василево и македонскиот фолклор (ФОТО)

Презентација на македонскиот фолклор, ора и песни, но и градење мостови на соработка и пријателства преку културата. Ова е мотото на  КУД ,,Сушевски Бисери’’...

Во Ангелци годинава ќе се гради детска градинка со капацитет од 55 деца, општина Василево потпиша договор со МТСП

Ова година треба да започнат работите за изградба на детска градинка во населеното место Ангелци која ќе има капацитет од 55 деца. Градинката ќе...

Општина Василево асфалтираше две улици во населеното место Градашорци, деновиве ќе се асфалтира во Седларци, Добрашинци…

Во рамките на годинашнава програма за изградба и реконструкција на локални патишта и улици, општина Василево продолжи со асфалтирање на улици по населените места....

Василево планира да го регулира каналот во Градашорци, аплицираа со проект во Министерството за екологија

Советот на општина Василево донесе одлука за сопствено учество на општината за реализација на проектот за регулација на канал во с. Градашорци.  Вкупниот буџет...

Фото – Се асфалтира патот од Црквата до излезот од Градашорци во општина Василево

Се поставува нов асфалтен слој на делница од регионалиот патен правец А4 – Вељуса кој поминува низ Градашорци. Станува збор за делницата од Црквата...

Општина Василево го санира патот до Старо Владевци, деновиве санација и на патот до Нова маала

Општина Василево деновиве почна со санација на локалниот патен правец од Ново до Старо Владевци кој се наоѓаше во мошне лоша состојба. Се врши...

Фото и видео – Пеевме од срце за Стојче и сите хумани луѓе, вели Саше по хуманитарната забава во...

Во Домот на културата во Градашорци општина Василево,  Санде од ,,Алегро Бенд’’ и Саше Митев со ,,Стакато Бенд’’ одржаа хуманитарна забава за младиот Стојче...

Санде и Саше со хуманитарна забава во Градашорци, ќе пеат за Стојче да застане на нозе

Санде Митев од ,,Алегро Бенд,, и Саше со ,,Стакато Бенд,, ќе одржат хуманитарна забава во Домот на културата во Градашорци за својот сограѓанин Стојче...

Василево најтранспарентна општина во Југоистокот, покажа анализата на Здружението Профицио

Општина Василево е најтранспарентна во нејзиното работење  во рамки на Југоисточниот плански регион и општина која освен тоа што ги исполнува законските обврски за...

Ќе се поставува нов асфалт на патот од Градашорци до клучката со патот А4 Струмица – Радовиш

Механизација ангажирана од ЈП за држави патишта, почна да врши гребење на асфалтот од регионалиот патен правец А4 - Вељуса кој поминува низ Градашорци...

НАЈПОПУЛАРНИ

СЛУЧАЕН ИЗБОР

Во Струмица наскоро турнир во мал фудбал „Благој Истатов“ со награден...

Идниот месец во Струмица ќе се одржи турнир во мал фудбал посветен на фудбалската легенда Благој Истатов вреден милион денари или 16 илјади евра...