Конче во соработка со УНДП набави нов трактор со приколка и 860 канти за отпад кои ќе бидат бесплатно...

Општина Конче во соработка со УНДП преку проектот “Подобрување на општинските услуги” обезбеди 860 канти за отпад за секое домаќинство кои ќе ги добијат...

Општините од Југоистокот ќе избираат модел за управување со отпадот и изградба на регионалната депонија

Југоисточниот регион  одново ја почнува постапката за регионално управување со отпадот откако пред пет години поранешните градоначалници не го потпишаа договорот со австриската Аса...

Видео: Премиерот Заев за Денот на рударите во Бучим Радовиш – Работиме на унапредување и развој на рударскиот сектор

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев придружуван од министерот за здравство, Венко Филипче денеска присуствуваше на настан на којшто се одбележуваше...

Во Конче ќе има ноќен турнир во мал фудбал со награден фонд од 250 илјади денари – почна пријавувањето...

Во организација на ФК ,,Серта'' од Конче а под покровителство на Советот и градоначалникот на ова општина Благој Илиев, на шести септември ќе започне...

Риболовците на скопски Вардар најдобри на КУП Крап 2019 на Мантово кај Конче, струмичките Трофеј и Бистро веднаш зад...

По повод 10 годишниот јубилеј на СРРК Крап од Радовиш на езерото Мантово изминатиов викенд се одржа натпревар во спротски риболов во дисциплината ,,Пливка’’насловен...

Семејството Куртови од Германија со потекло од Конче, донираа возило на општината за потребите на народната кујна

Ајрула Куртов кој потекнува од Конче и неговата сопруга Габриела Куртов-Гудер, кои живеат и работат во Германија донираа возило на општина Конче за потребите...

За седум месеци, езерската населба Мантово во општина Конче ќе добие три улици и атмосферска канализација

До крајот на февруари идната година, сончевата езерска населба Мантово во општина Конче треба да добие патна инфраструктура но и канализациона линија. На распишаниот...

Преку Центарот за развој на Југоистокот, општина Конче тампонираше полски патишта за полесен пристап до нивите

Изминатиов период во Општина Конче се тампонираа полски патишта во атарот на село Дедино со песок и чакал за подобар пристап на земјоделците до...

Добри времиња доаѓаат за општина Конче – на секое поле се работи, кажа градоначалникот Илиев за празникот на општината

Конче полека прераснува во вистинска општина како сервис на граѓаните. Вака кажа градоначалникот на ова општина Благој Илиев на денешната свечена седница по повод...

Општина Конче во соработка со ЈП Лакавица набави минибуси за проектот “Превоз за секое дете”

Пристигнаа двата минибуси што Општина Конче во соработка со ЈПКД Лакавица ги набави за потребите на општината. Станува збор за возила со кои општинските власти...

НАЈПОПУЛАРНИ

СЛУЧАЕН ИЗБОР

Во Дојран состанок за изградба на патека до Фронтовата линија од...

Општинските власти на Дојран имаат намера фронтовата линија од Првата светска војна над Дојран да ја прават туристичка дестинација бидејки се поголем е интересот...