Отворена подрачна канцеларија за социјални работи во Богданци – жителите нема потреба да патуваат до Гевгелија

2444

Жителите на Општина Богданци за било какви социјални услуги нема потреба да патуваат до Гевгелија. Министерството за труд и социјална политика отвори дисперзирана канцеларија на Центарот за социјални услуги Гевгелија во општинскиот центар Богданци  каде што услуги од социјалната сфера добиваат над 600 граѓани.

Со ова се исполнуваат заложбите на Владата за социјална правда инклузивност и еднаков третман на сите граѓани , кажа минситерката Јована Тренчовска

Отворањето на подрачната канцеларијата за социјални работи во Општина Богданци која ќе функционира при Центарот за социјални работи,  Гевгелија е потврда дека за нас сите граѓани се еднакви.  Од денеска, жителите на Општина Богданци заедно со останатите населени места добиваат можност на пристап до социјалните права и услуги во своето место на живеење.Тоа се 569 корисници на социјални права, 40 корисници на социјални услуги односно над 600 корисници на права и услуги од системот за социјална заштита од Богданци, Стојаково, Ѓавато и Селимлија. Овие граѓани повеќе нема да имаат потреба да патуваат до Гевгелија за остварување на правата и услугите од системот на социјална заштита,, рече министерката Тренчевска

Канцеларијата се наога во општинските простории на Богданци  каде граѓаните ќе ги добиваат социјалните услуги.

Крадењето авторски текстови е казниво со закон. Преземање авторски текстови и фотографии од ©DRNKA.MK е дозволено само делумно и со ставање хиперлинк до содржината што се цитира.