дома тагови Центар за развој на југоисточниот плански регион

таг: Центар за развој на југоисточниот плански регион

Центарот за развој на Југоистокот ќе реализира проект ,,Деловен екосистем како интегриран систем – Би Ин”

Центарот за развој на Југоисточниот плански регион до јули идната година ќе го реализира проектот ,,Деловен екосистем како интегриран систем – Би Ин'' кој има...

Центарот за развој на Југоистокот во Хрватска го доби признанието „Stvaratelji za Stoljeca“ за развој на претпримништвото во Европа

Центарот за развој на Југоисточниот плански регион  се најде во групата „300 најуспешни“ од Средна и Југоисточна Европа и е меѓу добитници на најпрестижните награди...

Пожарникарите од Струмица, Гевгелија, Радовиш и Валандово ќе добијат униформи и опрема за гасење шумски пожари

Вкупно 112 пожарникари во четирите противпожарни единици во Струмица, Радовиш, Гевгелија и Валандово ќе добијат нова опрема и униформи со кои ќе интервенираат при...

Обезбедени се пари за санација на полски патишта во општините Богданци, Гевгелија, Валандово и Струмица

Преку Центарот за развој на Југоисточниот плански регион ќе се врши санација на полски патишта во општините Богданци, Валандово, Гевгелија и Струмица со цел...

Пожарникарите од Струмица, Гевгелија, Радовиш и Валандово ќе добијат опрема за справување со шумски пожари

Околу 120 пожарникари од противпожарните единици од Струмица, Радовиш, Гевгелија и Валандово ќе добијат опрема за справување со шумски пожари во Југоистокот. Центарот за...

ЦРЈПР објави Водич со добри практики за справување со последиците од климатски промени во заедниците

Центарот за развој на Југоисточниот плански регион објави Информативен водич-збирка со добри практики за справување со последиците од климатски промени во локалните заедници. Станува...

Центрите за лица со попречености во Струмица, Гевгелија, Радовиш и Валандово добија опрема од Центарот за развој на Југоистокот

Со цел подигнување на свеста за вклучување на лицата со различни попречености во општествениот и социјалниот живот, Центарот за развој на Југоисточниот плански регион...

Конче, Дојран, Валандово и Гевгелија заедно со ЦРЈПР ќе реализираат проекти за подобра туристичката понуда во Југоистокот

Проектот што доби најмногу гласови за реализација преку Центарот за развој на Југоисточниот плански регион идната година е ,,Збогатување на туристичката понуда во Југоисточниот...

Кои проекти беа изгласани за реализација во 2021 преку Центарот за развој на Југоисточниот плански регион

Подобрување на туристичката инфраструктура но и изградба на локални патни правци кои се во интерес на Југоистокот. Ова е содржината на петте проекти кои...

Се чисти коритото на река Сушица во Радовиш за да уреди и изведе кејски ѕид со ѕидан камен (фото)

Градежна механизација на изведувачот ,,Џови компани’’ деновиве работи на чистење на коритото на река Сушица во Радовиш кое треба да биде регулирано и уредено...

НАЈПОПУЛАРНИ

СЛУЧАЕН ИЗБОР

Регулаторна одлучи: Од полноќ поевтинуваат бензините, дизелот не

Малопродажната цена на бензинот ЕУРОСУПЕР БС-95, се намалува за 1,50 ден/лит, во однос на малопродажната цена утврдена со одлуката  од 01.12.2022 година. Со тоа...