дома тагови средношколци

таг: средношколци

Ученици од СОУ „Димитар Влахов“ на струмичани мереа притисток, гликоза, ги масираа и нудеа фармацевтски продукти (ФОТО)

Идните здравствени работници – учениците од Димитар Влахов во Струмица го одбележаа престојниот  празник 7 Април ден Светскиот Ден на здравјето. Тие денеска во...

Средношколци од ,,Никола Карев” Струмица го разубавија дворот а го обновија и мебелот во службите (фото)

Средношколци од СОУ ,,Никола Карев'' од Струмица денеска го разубавија училишниот двор а го обновија и мебелот на стручно педагошката служба. Станува збор за...

Средношколци од ,,Никола Карев” од Струмица преку ,,Еразмус +”, во Грција стекнуваа вештини од текстилното инженерство

Девет ученици од СОУ „Никола Карев“ од  Струмица, од текстилно – кожарската струка, заедно со професорка и ментор Милица Поповска, стекнуваа нови искуства и...

Сакаме да знаеме кој, колку и со што загадува а општините да кажат имаат ли инспекции, побара Здрава котлина...

Aктивистите од ,,Здрава котлина’’ кои беа најгласни против изградба на рудници, на мирен протест на плоштадот во Струмица ги повикаа четирите општини од овој...

Валандовските средношколци одгледуваат цвеќиња за разубавување на јавните површини во општината

Учениците од земјоделската струка при  СОУ „Гоце Делчев“ во Валандово по часовите за практична настаава одгледуваат цвеќиња кои ќе бидат засадени на јавните зелени...

Се градат нови 14 училници во гевгелиската гимназија со кредит од Светска банка

Течат работите за изградба на новите 14 училници во СОУ „Јосиф Јосифовски“ во Гевгелија за што општината доби кредит од Светска банка во висина...

НАЈПОПУЛАРНИ

СЛУЧАЕН ИЗБОР

Разнопромет АС – Струмица со ,,Роденденска недела“ и попуст на 40...

Од 22 до 27 јули струмичката компанија Разнопромет АС ја спорведува традиционалната „Роденденска недела“ при што нуди попуст на околу 40 илјади артикли кои...