дома тагови Мултус

таг: Мултус

Гевгелиски „Мултус“ промовираше Дигитален прирачник за нештата кои не ги знаеме за нашето виртуелно однесување а треба да се...

Центарот „Мултус“ од Гевгелија го промовираше Дигиталниот прирачник за  „Нешта кои можеби не ги знаеме за нашето виртуелно однесување“ со кој сака младите да...

Аугментирана и виртуелна реалност – предности, предизвици, ризици, Што е AR а што VR ? (видео)

Во денешно време, често слушаме терминологија како виртуелна реалност (VR), зголемена реалност (AR). Според пазарните трендови и технолошкиот напредок, се чини дека AR, VR ...

Тик токерот Динев објаснува која е разликата помеѓу инфлуенс и импакт во дигиталниот свет (видео)

Тик токерот Александар Динев во рамките на проектот ,,Нешта кои можеби не ги знаеме за нашето виртуелно однесување“  што го имплементира Мултус од Гевгелија со...

Твои податоци, Твои правила и ти одлучуваш за нив, GDPR општата регулатива за заштита на податоците ти нуди можност

На 27 април 2016 година Европскиот парламент и Советот на ЕУ ја донесоа Општата регулатива за заштита на лични податоци ((ЕУ) 2016/679 - Genral Data...

Во виртуелниот свет лесно може да се украдат податоци – бидете внимателни, апелира Tik tokerot Динев

Без социјалните мрежи и веб страниците речиси е незамисливо секојдневното функционирање. Меѓутоа, влезница за дигиталниот свет се токму личните податоци. Име, презиме, адреса на...

Tik tokerot Динев објаснува за поларизација и потврдната пристрасност во виртуелниот свет !

Алогоритмите на социјалните мрежи функвионираат така што постојано ни прикажуваат работи кои нам ни се допаѓаат за да можеме да продолжиме и понатаму да...

Не спуштајте сидро на прва, проверете и доистражете ја информацијата за да имате цела слика !

Во виртуелниот свет се погласно се зборува за ефектот на усидрување или носење одлука на основа на прва информација која ја добиваме на социјалните мрежи...

Направи здрава детоксикација од непотребна нотификација, оти по неколку часа дневно губиме за известувањата на мобилен !

Направи здрава детоксикација од непотребна нотификација оти најмалку 70 пати на ден ни „титка“ мобилниот а ние се ,,лепиме“ за да провериме какво известување...

За симнување апликации на мобилен давајте ги само неопходните дозволи, вели Tik tokerot Динев

Во секојдневието мобилните станаа реалност. Во желбата да се биде IN речиси секој симнува по некоја апликација на својот мобилен се со цел полесено функционирање....

Во Гевгелија: Ајнштајн, Динев, Цветче и Мазларков објаснија како е да се биде од другата страна на екранот !...

Дигиталниот свет нуди огромни придобивки но и носи големи ризици и предизвици. Светот на социјалните мрежи носатм идеализирани слики  а вистинската приказина е често...

НАЈПОПУЛАРНИ

СЛУЧАЕН ИЗБОР

Д-р Филипче од Гевгелија: Како пратеник ќе останам достапен за грижите,...

Носителот на листа на Изборна единица 4, д-р Венко Филипче го отвори централниот караван за парламентарните избори на СДСМ и Коалицијата за европска иднина...