Утре во Босилово ,,Базар Фест 2024“ – ќе се понудат рачни творби, храна но и музика и забава за...

Се е подготвено за првото издание на ,,Базар Фест“ во Босилово  кој треба да ги промовира локалните производителите на ракотворби, домашна храна за да...

Во Општина Босилово уште една еко акција – собрани стотици кила ПЕТ пластика доделени 2 000 садници цвеќе (ФОТО)

,,Пет пластика за цвеќе“. Ова беше мотото на еко акцијата што ја спроведе Локалниот младински совет на Босилово во сите населени места во општината...

Одлични ракотворби и уникатни производи се понудија на БАЗАР ФЕСТ Босилово – се промовираа локални производители (ФОТО)

Првото издание на БАЗАР ФЕСТ во Босилово донесе голем број на млади личности кои понудија рачни творби, уникатни производи но и локална храна. На...

Општина Босилово во четврток ќе подели 1200 садници на граѓани кои ќе донесат пластични шишиња

Трета година по ред Општина Босилово, парите за новогодишни репрезентативни матријали ги пренасочува кон екологијата за реализација на акцијата "Овошно дрвце за пластични шишиња!"...

Бенли Таш – каменот на плодноста во Општина Босилово повторно собра голем број граѓани (фото)

Голем број граѓани го посетија Бенли Таш- каменот на плодноста кој се наоѓа меѓу сртот на селата Дрвош и Иловица во општина Босилово. Станува збор...

Младите од Радово и годинава со Крстен пат – патот на Исус Христос од судницата на Пилат до гробот...

Голем број граѓани учествуваа во Крстниот пат што секоја година го организираат младите од струмичко Радово во соработка со селската црква ,,Свети пророк Илија“....

Пукна главната цевка за дотур на вода од брана Иловица – неколку села од Општина Босилово ќе бидат без...

Заради дефект на главната водоводна цевка која носи вода од браната Иловица до филтер страница,  домакинствата во Општина Боислово кои се снабдуваат со вода...

КУД „Кирил и Методиј“ Иловица слави јубилеј 10 години постоење и организира Фолклорни средби „Св. Атанасиј“

Во пресрет на големиот христијански празник Св. Атанасиј,  КУД „Кирил и Методиј“ од Иловица - Општина Босилово го организира Фолклорни средби на кои  ќе...

Владата го одби барањето за издавање дозвола за експлоатација на рудникот „Иловица“

Министерството за економија на денешната седница на Владата на Република Северна Македонија информираше дека се исполнети законските услови за донесување на решение за одбивање...

Земјоделци од Иловица и Штука го блокираа патот до нивните села – гневни се на ниските откупни цени на...

Земјоделците од Иловица и Штука го блокираа патот кон овие населени места во знак на револт заради ниската откупна цена на младиот компир. Со...

НАЈПОПУЛАРНИ

СЛУЧАЕН ИЗБОР

Разнопромет АС – Струмица со ,,Роденденска недела“ и попуст на 40...

Од 22 до 27 јули струмичката компанија Разнопромет АС ја спорведува традиционалната „Роденденска недела“ при што нуди попуст на околу 40 илјади артикли кои...