Општина Василево продава две атрактивни парцели за стопански објекти во индустриски зони

1134

Општина Василево на 30 мај годинава ќе ја спроведе постапка за јавно наддавање за продажба на две парцели за изградба на стопански објекти. Станува збор за парцели во КО Градашорци и КО Владевци за лесна преработувачка и услужна дејност. Заинтереисраните правни и физички лица пријавите за учество треба да ги достават најдоцна до 29 мај електронски на  www.gradezno-zemjiste.mk

Парцелата  во КО Градашорци се наоѓа во индустриската зона спроти општинскиот центар Василево. Истата е со површина од 3 485 квадратни метри од кои 48,3 % може да биде за градба. Почетната цена за метар квадратен е 61 денари или за површината вкупната почетна цена изнесува 212 илјади и 590 денари.

Парцелата во КО Градашорци која се наоѓа во индустриската зона спротив општинскиот центар Василево

Втората парцела е во КО Владевци и е со површина 3 586 квадратни метри а за градба се предвидени 2 118 квадратни метри. Таа се наога на левата страна на влезот во Владевци од кај Струмица.  Почетната цена по квадратен метар е 500 денари или 1 793 360 денари

Повеќе информации за дввете парцели и условите може да се виде ТУКА

Парцелата е на левата страна на влезот во Владевци на патот Струмица-Радовиш

Крадењето авторски текстови е казниво со закон. Преземање авторски текстови и фотографии од ©DRNKA.MK е дозволено само делумно и со ставање хиперлинк до содржината што се цитира.