МЗШВ издава земјиште под закуп во реоните на Валандово Радовиш и Струмица – понудени 12 парцели (преглед )

1585

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, објави Јавен оглас за давање во закуп на земјоделско земјиште во државна сопственост за површини над 3 хектари по пат на електронско јавно наддавање во реоните на Валандово, Радовиш и Струмица.

Земјоделското земјиште во државна сопственост кое се дава во закуп е со намена за: подигање на долгогодишни насади (лозја, овоштарници, хмељ) за период од 30 години, подигање на долгогодишни насади  со лешник за период до 70 години, одгледување на други земјоделски култури култури и за поставување на пчелни семејства за период до 15 години но и за одгледување на брзорастечки дрвја на земјоделско земјиште кое се наоѓа на надморска висина над 700 метри, за период до 30 години.

Во Валандово се издаваат 7 парцели со површина од 3,6 до 15,3 хектари кај Раброво, Дедели, Пирава, Брајковски, Градец

Во Радовиш се издаваат 9 парцели од над 3 хектари и тоа кај Конче, Сулдурци, Јаргулица, Долни Липовиќ, Дедино и Загорци

Во Струмица пак се издаваат три парцели и тоа кај Едрениково од 9 хектари, Муртино од 5 и Моноспитово од 4,24 хектари со

Конкретно за кои парцели станува збор во Југоистокот и кои услови се потребни да се аплицира може да се виде на овој ЛИНК каде се објавени и парцели и во други реони во државата

Крадењето авторски текстови е казниво со закон. Преземање авторски текстови и фотографии од ©DRNKA.MK е дозволено само делумно и со ставање хиперлинк до содржината што се цитира.