Во СОУ „Гоце Делчев“ во Валандово се воведува електротехничка струка со еден образовен профил

244

Во прва година во СОУ,, Гоце Делчев“ во Валандово ќе може да се запишат 134 ученици во 5 паралелки со настава на македонски јазик според наставни планови и програми за: Гимназиско образование, Земјоделско-ветиринарна струка – техничар за фитомедицина агротехничар, Машинска струка за профилот техничар за комјутерско управување, Здравствена струка за образовниот четиригодишен профил дентален асистент но и за новововедената Електротехничка струка со образовен профил електротехничар за комјутерска техника и автоматика.

Крадењето авторски текстови е казниво со закон. Преземање авторски текстови и фотографии од ©DRNKA.MK е дозволено само делумно и со ставање хиперлинк до содржината што се цитира.