дома тагови Сушево

таг: Сушево

Општина Василево го отстрани стариот и постави нов асфалт на патот Владевци – Сушево од речиси 2 километри

Заврши реконструкцијата и асфалтирањето на локалниот патен правец Владевци – Сушево со што жителите од овие две населени места од општина Василево, добија функционално...

Кои државни земјишни парцели од над 3 хектари се издаваат под закуп во Струмица, Гевгелија и Валандово и по...

Во рамките на вториот инвестициски оглас за доделување на државно земјоделско земјиште под закуп, МЗШВ ги објави локациите и големините на парцелите. Станува збор...

Градоначалникот Марјан Јанев од понеделник на средби со жителите од општина Василево за заедничко креирање на Буџетот за 2020...

Градоначалникот на општина Василево Марјан Јанев од понеделник, 11.11.2019 година започнува со посета на населените места и средби со граѓаните, заради планирање на Буџетот...

Општина Василево воведува организирано собирање на отпадот од сите домакинства во 6 населени места каде постави контејнери

Советот на општина Василево на последната седница на предлог на ЈП ,,Турија’’ ја донесе одлуката за организирано собирање на отпад од домакинства од шест...

Патот Владевци – Сушево од околу 2 километри ќе добие нов асфалт – општина Василево ја почна реконструкцијата

Општина Василево ја почна со реконструкција на локалниот пат Ново Владевци – Сушево во должина од 1878 метри и ширина од околу 4,5 метри....

Значително ќе ја подобриме патната инфраструктура, вели градоначалникот на Василево каде почна асфалтирањето на 14 улици

Денес во населените места Ангелци и Градошорци започна изградбата на улици од вкупно планираните 14 за ова сезона а за кои средствата се обезбедени...

Василево обезбеди 600 илјади евра за реализација на три проекти од патната инфраструктура, вели градоначалникот Јанев

Општина Василево во наредниот период деновиве ќе ја отпочне постапката за реализација на три проекти од патната инфраструктура за кои средствата ги обезбеди од...

На Велигден во Сушево општина Василево, се промовираше КУД ,,Сушевски бисери”

На одбојкарското игралиште во Сушево за време на традиционалниот Велигднески ручеко што го дава црквата ,,Св. Димитрија'' се промовираше КУД ,, Сушевски бисери'' каде...

НАЈПОПУЛАРНИ

СЛУЧАЕН ИЗБОР

ФЕИТ отвори ФабЛаб– нов простор каде студентите ќе работат на реални...

Стартува со работа лабораторијата за производство „ФЕИТ ФабЛаб“ при Факултетот за електротехника и информациски технологии (ФЕИТ).Новиот простор што треба да им овозможи на студентите...