Постигнати високи цени на јавното наддавање за 14 те парцели во Дојран за викендици – m² стасал и до...

Општина Дојран треба да инкасира околу 300 илјади евра откако продаде 14 парцели за изградба на викендици во населбите Калдрма и Карач кои се...

Голем интерес за купување парцели за викендици во Дојран кај населбите Калдрма и Карач

Околу 150  лица доставиле пријави за купување парцели за изградба на викенд куќи,  што општина Дојран ги понуди на продажба во населбите Калдрма и...

Владата одобри пари на Дојран за канализација во Фурка и на Валандово за реконструкција на пат кај Чалакли

Владата на дешеншната седница донесе  за распределба на средства обезбедени во потпрограмата 30 - Урбанизам и градежништво за капитални дотации во единиците на локалната...

Општина Дојран нуди парцели за викендици кај Калдрма и Карач по пат на јавно наддавање

Општина Дојран објави оглас за отуѓување на градежно земјиште во сопственост на државата по пат на електронско јавно наддавање за изградба на викенд куќи....

Искористена само една третина од ваучерите за туризам

Само една третина, или поточно 43 илјади од вкупно изработени 110 илјади ваучери за туризам биле искористени заклучно со вчерашниот ден. Сепак, министерот за...

Ангов со повик до дојранчани онлајн да ги кажат потребите за идната година и заеднички да го креираат Буџетот

Под мотото ,,Мислењето на граѓаните е најважно’’, првиот човек на општина Дојран Анго Ангов, на својата ФБ страна објави оналјан документ во кој жителите...

Општина Дојран доби партнер со кој ќе работат на проекти за заштита на водата и биодиверзитетот во езерото

Почетокот на пролетните месеци од идната година, општина Дојран треба да го добие Планот за управување на Дојранското езеро, како клучен документ за градење...

Колку вработени има во општините од Југоистокот, раст во Гевгелија опаѓање во Струмица – истражување на ЦГК од Скопје

Според истражувањето на Центарот за граѓански комуникации  од Скопје за последните  три години во општините во земјава бројот на вработени и ангажирани лица во...

Во недела во Дојран национален шампионат во триатлон, 80 спортисти ќе пливаат, трчаат и возат велосипед

Во недела на 20-ти септември во Дојран ќе се одржи националното првенство во триатлон, кое ќе биде во организација  на Триатлон Федерацијата на Македонија...

Почнаа работите за Дојран да стане туристички бисер во Југоисточна Македонија, проект вреден околу 650 илјади евра

Во Дојран деновиве почна работите за подготовка на теренот за формирање зелена рекреативна зона со детски терени, патеки и урбана опрема. Градежна механизација веќ...

НАЈПОПУЛАРНИ

СЛУЧАЕН ИЗБОР

Полицијата кај Селемли приведе кумановец кој живеел во Богданци, кај него...

Полиција утрово во населеното место Селемли приведе 37 годишен жител од Куманово со живеалиште во Богданци бидејки при претрес кај него била пронајдена мариухана....