Атанасов од СОУ ,,Никола Карев’’ од Струмица избран за лидер во градежната струка во земјава, наградени и други ученици

3924

 

Средношколецот  Ангел Атанасов од IV-8 клас при СОУ Никола Карев го освои првото  место и стана лидер во градежно-геодетската струка во земјава. Тој под менторство на Иванка Стоилова и Ристо Тасев покажа најдобри познавања од оваа област  на неодамна одржаните натпревари во Скопје и Кочани, каде средношколците од стручното образование се докажуваа во знаењата, вештините и способностите.

Од електротехничката струка ученикот Васил Павлов од IV7, профил електротехничар енергетичар , под менторство на професорите Марија Мучева Георгиева и Ѓорги Данчев го освои второто место.  Од истата струка, ученичката Македонка Василева од IV6 клас, профил електротехничар за компјутерска техника и автоматика, под менторство на професорите Бошко Николов и Борислав Манчев доби пофалница

Од машинската струка ученикот Томе Чрчев, ученик во IV3 клас , профил автотехничар мехатроничар , по менторство на професорите и Архелос Туранов и Боро Чукарски го освои третото место . Трето место  освои и ученикот Иле Костадинов од IV2 клас , профил техничар за компјутерско управување, под менторство на професорите Наталија Мишовска Стоилкова и Наце Манушев.

Од сообраќајната струка Пепи Илиев од IV5 клас, профил техничар за транспорт и шпедиција, под менторство на професорите Здравко Костадинов и Далибор Стојчев и ученикот Александар Сарамндов од IV4 клас, техничар за патен сообраќај , под менторство на професоро Миле Стојменов добија пофалници

Крадењето авторски текстови е казниво со закон. Преземање авторски текстови и фотографии од ©DRNKA.MK е дозволено само делумно и со ставање хиперлинк до содржината што се цитира.