дома тагови ЈПКД Комуналец Струмица

таг: ЈПКД Комуналец Струмица

Над 12 трактори кабаст отпад Комуналец собра од населбите Чифлик и Карпош во Струмица (ФОТО)

Во рамките на акција за генерално чистење на Струмица, екипи на ЈПКД Комуналец од населбите Карпош и Чифлик собраа над 12 трактори кабаст отпад...

Околу 1200 домаќинства во Струмица добија канти за сeлекција на пластика (ВИДЕО)

Граѓаните на Општина Струмица ќе селектираат отпад во своите домови. Над илјада домаќинства во оваа општина добија канти за селекција на пластичен отпад во...

Домаќинствата од повеќе улици во Струмица во недела ќе добијат канти за селекција на отпад

Општина Струмица во соработка со ЈПКД „Комуналец“, во рамките на проектот „Еко паметни општини“, в недела ќе почне со делење втора канта на домаќинствата...

Струмички Комуналец набави 250 метални контејнери за отпад, ќе бидат поставени на повеќе места

Струмички Комуналец почна со поставување нови метални контејнери за отпад откако изминативе денови склучи договор за набавка на метални контејнери од фирмата ,,Технички институт...

Струмички Комуналец поставува нова атмосферска канализација на Младинска за да нема поплави при поројни дождови

ЈПКД „Комуналец„ Струмица започна со реализација на проектот за реконструкција на постојната и изградба на нова атмосферска канализација на улицата „Младинска“. Со проектот е планирано...

Струмички Комуналец на лизинг набави две ,,метларки’’ за чистење улици, ќе се исплаќаат 4 години

ЈПКД Комуналец од Струмица набави две автоматизирани машини ,,метларки'' за чистење улици со кои се очекува да ја зголеми јавната чистота во градот. Паралелно...

Општина Струмица набавува специјализирано комунално возило за собирање на смет во вредност од 90 илјади евра

Општина Струмица при крајот на минатиот месец распиша јавна набавка на едно специјализирано комунално возило за собирање на смет за своите потреби,  за што...

Комуналец исчисти околу 100 мини депонии во Струмица – собрани се 120 кубни метри отпад (фото)

Викендов струмички ,,Комуналец’’ ја релизираше летната ЕКО акција во која според објавеното на ФБ исчистени се околу 100 тина мини депонии во општината а...

Дури 50 камиони отпад собрани од дивата депонија на ул ,,Антон Панов” во Струмица

Деновиве екипи на  ЈПКД Комуналец Струмица со механизација извршија целосно чистење на настанатата дива депонија на ул. Антон Панов во Струмица. Како што објавија...

НАЈПОПУЛАРНИ

СЛУЧАЕН ИЗБОР

Земјоделците најавија блокада на Струмица, бараат рентабилна откупна цена и стоп...

Производителите на домати во понедeленик ќе ја блокираат Струмица бидејки никој од Владата не ги контактирал да им ги слушне проблемите и да им...