дома тагови Диверзија

таг: Диверзија

Диверзија со Малзарков во хумана акција – продаваа календари со нивни фотографии за да помогнат на некое болно дете...

Гевгелискиот комичар Дејан Малзарков со нивната продукција „Диверзија“ реализираа хумана акција и собираа парични средства за да помогнат некому.  Изминативе два дена беа во...

Зашо Чик Ване нe поштуве новогодишна еуфорија – Оти не паѓа на дезинформации на социјалните мрежи (видео)

Низ содржина поврзана со новогодишната еуфорија и празниците кои ја опкружуваат, Мултус и Диверзија се потрудија да ги прикажат последиците од опсесивно следење на...

Се што се објавува на социјалните медиуми не е реалност, Диверзија од Гевгелија со видео како наседнува публиката

Социјалните медиуми не ја преставуваат реалноста каква што е . Во рамките на проектот ,,Медиумска диверзија’’ Центарот Мултус и продукцијата Диверзија на оригинален начин...

Гевгелиски Мултус објави видео ,,Ѓубре експерти’’ за тоа како се спинува одредена вест ! (видео)

Во рамките на проектот ,,Медиумска Диверзија’’,  Центар за едукација култура и активизам ,,Мултус’’ од Гевгелија заедно со партнерот Регионален центар за одржлив развој од...

И Чак Норис испаничен, затоа медиумите не смеат да шират паника и лаги во ова време, ново видео на...

Граѓанското здружение ,,Мултус’’ од Гевгелија објави ново видео во рамките на проектот ,,Сите вистини на веста’’ и предупредува дека во ова чувствително време на...

Се што е на интернет не значи дека е вистина, оти и гатачите кажуваат ,,вистина’’, Мултус од Гевгелија со...

Граѓанското здружение ,,Мултус’’ од Гевгелија објави ново сатирчно видео со кое упатува порака, дека секоја вест на интернет не значи дека е вистинска и...

Не наседнувајте на вести со бомбастични наслови тие се за кликови, Мултус од Гевгелија со видео за ,,Сите вистини...

,,Не наседнувајте на вести со бомбастични наслови како што се Шокантно, Скандалозно, бидејки тие се за привлекување кликови и за да заработат пари а...

НАЈПОПУЛАРНИ

СЛУЧАЕН ИЗБОР

„Медија Флеш“ заедно со младите ја креираше програмата за спроведување на...

Здружението за медиумска писменост „Медија Флеш“ заедно и во соработка со млади членови на ЦИА „НОВУС“ и други младински организации ја креираше програмата за...