дома тагови аерозагадување

таг: аерозагадување

Штетните ПМ 10 честички во Струмица не се мерат оти инструментот бил расипан, новиот ќе стаса до јануари

Мониторинг станицата за квалитетот на амбиенталниот воздух во Струмица не дава резултати за концентрацијата на ПМ 10 честички оти инструментот за таа намена е...

Општина Струмица одговори на барањата на Здрава котлина, упатени на протестот против аерозагадувањето

Општина Струмица во континуитет го потврдува својот сериозен пристап во грижата за квалитетот на амбиенталниот воздух, преземајќи и спроведувајќи соодветни мерки во рамките на...

Сакаме да знаеме кој, колку и со што загадува а општините да кажат имаат ли инспекции, побара Здрава котлина...

Aктивистите од ,,Здрава котлина’’ кои беа најгласни против изградба на рудници, на мирен протест на плоштадот во Струмица ги повикаа четирите општини од овој...

Владата и одобри на Струмица 5 милиони денари за да спроведе мерки за намалување на аерозагадувањето

Владата на денешната седница  донесе одлука да и додели на општина Струмица 5 милиони денари за спроведување мерки за намалување на аерозагадувањето и намалување...

НАЈПОПУЛАРНИ

СЛУЧАЕН ИЗБОР

Апел за хуманост, на Елизабета од Гевгелија и се потребни средства...

Гевгеличани се организираа да и помогнат на својата сограѓанка Елизабета Гуцева на која и се потребни финансиски средства за лекување. Таа веќе шест години...