МЗШВ дава земјоделско земјиште под закуп кај Струмица, Валандово, Гевгелија, Богданци и Дојран – еве кои парцели и за...

МЗШВ распиша  јавен оглас за давање во закуп на државно земјоделско земјиште за површини над 3 хектари по пат на јавно наддавање.  Парцели државно...

ФА „Мегдан“ вечерва во Богданци ќе одржи концерт со повеќе кореографии насловен како „Еј Лазаре Лазаре“

Вечерва во 19 часот во Домот на култура „Бранд Петрушев" во Богданци ќе се одржи концерт со наслов „EJ, ЛАЗАРЕ ЛАЗАРЕ" на кој ќе...

Во СОУ Богданци во новата учебна година нови образовни профили по барање на бизнис секторот

Во новата учебна година во СОУ Богданци може да се запишат вкупно 152 ученика во 5 паралелки. Според објавениот јавен Kонкурс на МОН за...

Весна Чакалова од Богданци со две титули за убавина на натпревар во Турција – се спрема за ,,Fashion show”...

Весна Чакалова од Богданци се закити со две титули за убавина на последниот ,,Milestone Miss & Mrs Global International 2022'' што се одржа во...

Во сабота Фестивал на Југоисточен регион во Богданци – ќе има над 20 штандови со производители на храна и...

Во организација на здружението Еко Росалес во сабота во градскиот парк во Богданци ќе се одржи првиот Фестивал на Југоисточниот регион кој има за...

Во Богданци ќе бидат поставени над 700 сообраќајни знаци, табли и опрема за поголема безбедност на граѓаните

До крајот на годинава во Богданци треба да бидат поставени околу 700 сообраќајни  знаци, патоказни и дополнителни табли со различни димензии, гумени лежечки полицајци,...

Фото и видео – Русалии од Секирник, Миравци, Богданци, Делчево ја презентираа изворната игра на бегалците од кукушко

Русалиите од Секирник општина Босилово  се единствените играорци кои ја негуваат културната историја на македонците од Кукушко. Тие се хумани мисионери кои со своите...

Здружението Полимат 13 на сите дечиња во Богданци им додели сликовница ,,Пчеларска тетратка” за која изработи и видео !

Здружението ПОЛИМАТ 13 во рамки на проектот „Еко разиграна сликовница“ изработи сликовница за деца до 8 годишна возраст. Секое дете кое посетува градинка или...

Ансамблот „Мегдан“ од Богданци ќе го престави македонскиот изворeн фолклор на Фестивал во Португалија !

Фолклорниот ансамбл за традиционална музика и игри „Мегдан“ од Богданци од 31 јули до 6 август ќе биде дел од Меѓународното фолклорно биенале на...

Драгица Ѓавочанова од Богданци влегува во Собранието како нова пратеничка на местото на Зоран Заев

Професорката по математика Драгица Ѓавочанова од Богданци  која беше 11 та по ред на кандидатската листа на СДСМ и коалицијата ,,Можеме“ во 4 Изборна...

НАЈПОПУЛАРНИ

СЛУЧАЕН ИЗБОР

Во Струмица ,,Убави сме, свои сме”, 26 деца со попречености...

Секој е убав на свој начин. Ова е пораката на младите со попречености кои беа дел од седмата по ред манифестација ,,Убави сме, свои сме”...