Шест општини од Југоистокот добија пари за развој на селата од Министерството за локална самоуправа (листа со проекти)

2821

Околу 5 милиони и 156 илјади денари ќе поделат шест општини од Југоистокот од министерството за локална самоуправа за развој на селата. Станува збор за општините Гевгелија, Валандово, Богданци, Ново село, Босилово и Струмица кои од програмата за Рамномерен регионален развој, средствата треба да ги насочат за подобрување на условите за живот во населените места

Најмногу пари доби Гевгелија која треба да гради фекален колектор со пречистителна станица во селото Моин а најмалку општина Босилово за изградба на улица во општинскиот центар. Станува збор за проекти во кои и самите локални самоуправи треба да партиципираат во реализацијата

Еве ја листата со одобрени средства за проекти за развој на селата за што одлука донесе и Владата….

Југоисточен плански регион
Ред. Бр. Име на проектот Општина-корисник на средствата Одобрени средства во денари
1 Изградба на фекален колектор со пречистителна станица за отпадни води во село Моин Гевгелија 2,450,615
2 Проект за сообраќајно поврзување на Индустриска зона Рабро со Регионален пат Р – 1105 Валандово 461,677
3 Реконструкција на ул. Солунска во Селемли, Општина Богданци Богданци 587,439
4 Изработка на проектна документација на ниво на основни проекти за изведба на улици во Општина Ново Село Ново Село 535,820
5 Изградба на локална улица во с. Босилово Босилово 120,642
6 Изведба на улица со шеталиште во село Градско Балдовци- Општина Струмица Струмица 1,000,000
Вкупно 5,156,193

Крадењето авторски текстови е казниво со закон. Преземање авторски текстови и фотографии од ©DRNKA.MK е дозволено само делумно и со ставање хиперлинк до содржината што се цитира.