дома тагови Би Ин

таг: Би Ин

Состанок на вклучените партнери во проектот БИ ИН за сработеното и координација за следните активности

На 29 и 30 ноември 2022 година во Струмица беше одржан вториот состанок на претставници на проектните тимови од Регионот Централна Македонија – Грција,...

Отвoрени денови за обука со 3Д технологија за изработка на дизајн и прототипови во Центарот за развој на Југоистокот

Центарот за развој на Југоисточниот плански регион почна со обуката на млади лица за изработка на дизајни и поризводи во 3Д формат со соодветна...

Какви бизнис проекти изработија младите од Југоистокот на кампот во Дојран во рамките на проектот ,,Би Ин” (ФОТО)

20 тина млади лица од Југоистокот кои беа дел од кампот во Дојран што го организираше Центарот за развој на Југоисточниот  плански регион изработија...

Млади од Југоистокот во Дојран стекнуваат вештини како своите идеи да ги претворат во бизнис планови (фото)

Вкупно 19 млади невработени од Југоистокот се дел од Кампот за претприемништво и иновации што се одржува во Дојран каде во соработка со докажани...

ЦРЈИПР организира бесплатен камп за млади од Југоистокот за претприемништво и иновации – објавен повикот !

Центарот за развој на Југоисточниот плански регион организира „Камп за претприемништво и иновации за млади“ во рамки на проектот „Деловен екосистем како интегриран систем...

Младите невработени со проектот ,,Би Ин“ очекуваат поддршка своите идеи да ги преточат во бизнис

20 тина млади невработeни лица од Југоистокот преку работилници и иновативни кампови што ќе ги организира Центарот за развој на Југоисточниот плански регион ќе...

Младите од прекуграничниот регион на Југоистокот со Грција ќе имаат можност да учат и креираат бизнис проекти

Преку работилници и иновативни кампови младите од пограничните региони на Македонија и Грција ќе креираат бизнис проекти кои треба да им овозможат самовработување или...

Центарот за развој на Југоистокот обезбеди 410 илјади евра за реализација на два нови проекти во интерес на регионот

Центарот за развој на Југоисточниот плански регион преку вториот повик во рамките на Интеррег ИПА Програмата за прекугранична соработка меѓу Грција и Македонија ќе...

Во Солун одржан првиот работен состанок за имплементација на проектот „Би Ин“

Во рамките на проектот „Деловен екосистем како интегриран систем – Би Ин“, финансиран од Европска Унија преку Интеррег ИПА Програмата за прекугранична соработка помеѓу...

Центарот за развој на Југоистокот ќе реализира проект ,,Деловен екосистем како интегриран систем – Би Ин”

Центарот за развој на Југоисточниот плански регион до јули идната година ќе го реализира проектот ,,Деловен екосистем како интегриран систем – Би Ин'' кој има...

НАЈПОПУЛАРНИ

СЛУЧАЕН ИЗБОР

Објавена програмата за „Струмичкиот карневал 2023“ кој ќе се одржи од...

Организациониот одбор на струмичкиот карневал, ја објави Програмaта за годинашново издание. Карневалските денови почнуваат на 22 февруари кога клучот на градот од страна на...