Општина Струмица објави Јавен повик за ослободување од плаќање градинка за деца на самохрани родители

1097

Oпштина Струмица го објави Јавниот повик за пројавување интерес согласно одлуката за ослободување од плаќање надомест за престој на деца на самохрани родители во ЈОУДГ ,, Детска радост’’ Струмица. Ова право на партиципација се остварува за дете од семејство на самохрани родители кои земаат плата пониска од просечната месечно исплатена нето плата во земјава или невработени лица кои живеат на територија на општина Струмица. За семејства на самохрани родители кои имаат право на ослободување на плаќање надомест за престој на своите деца се сметаат семејствата во кои eден од родителот е починат или непознат и за дете од разведен брак.

Во рамките на Јавниот повик се предвидени финансиски средства во износ од 3.576.000,00 денари од Буџетот на општина Струмица за ослободување на плаќање надомест за престој на деца на самохрани родители кои ги исполнуваат критериумите а изборот ќе се врши од страна на комисија формирана од Градоначалникот на општина Струмица, попринципот „Прв дојден, прв услужен“.

Јавниот повик за пројавување интерес трае до 18 февруари а кои се документи се потребни може да се виде ТУКА

Крадењето авторски текстови е казниво со закон. Преземање авторски текстови и фотографии од ©DRNKA.MK е дозволено само делумно и со ставање хиперлинк до содржината што се цитира.