Објавен конкурсот, што нудат трите струмички средни училишта за упис во прва година – преглед на сите струки и профили !

1286

Во СОУ ,, Јане Сандански“ во прва година може да се запишат 356 ученици во 11 паралелки од кои 7 се во Гимназиско и 4 паралелки се Економска – правна и трговска струка каде две паралелки се од по 25 ученика во соработка со фирми.

Во СОУ ,, Димитар Влахов“ Струмица може да се запишат 361 ученици во 13 паралелки и тоа во Земјоделско – ветеринарна струка со пет образовни профили, Хемиско – технолошка струка со три профили, З дравствена струка исто така со три профили и една паралелка за болничар – негувател со струмичката болница тригодишно  образование а тригодишно е планирано и една паралелка од Угостителско туристичка струка .

Во прва година во ДСУ РСЦО ,,Никола Карев“ може да се запишат 490 ученици во 16 паралелки од кои дел се од дуалното образование во соработка со локални компании. Најмногу може да се запишат на Електротехничка струка и Машинска струка каде идните средношколци ќе имаат избор за 4 образовни профили. Во Текстилно – кожарската струка ќе има две паралелки, во Сообраќајна струка три , во Градежно – геодетска две паралелки и една во Шумарско – дрвенопреработувачката струка.

Крадењето авторски текстови е казниво со закон. Преземање авторски текстови и фотографии од ©DRNKA.MK е дозволено само делумно и со ставање хиперлинк до содржината што се цитира.