дома тагови Центар за развој на Југоисточен плански регион

таг: Центар за развој на Југоисточен плански регион

Јаневски повторно претседател на Советот за развој на Југоисточниот плански регион, кој во 2020 ќе има 580 илјади евра...

Првиот човек на општина Струмица градоначалникот Коста Јаневски повторно е избран за претседател на Советот за развој на  Југоисточниот плански регион. Тој едногласно ја...

Василево со Центарот за развој на Југоистокот ја почнаа реконструкцијата на патот до брана Турија кој ќе се проширува

Почнаа работите за реконструкција на патот што води кон браната Турија од каде со вода за пиење се снабдуваат општините Василево и Струмица а...

Земјоделци од струмичко и радовишко ги почнаа обуките за да добијат опрема од 5 илјади евра за примена на...

Вкупно 50 градинари и овоштари од струмичко радовишкиот регион ќе добијат опрема во висина од 300 илјади денари или 5 илјади евра за современо...

Фото: Преку Центарот за развој на Југоистокот, изградена нова плажа во Дојран долга околу 300 метри со пешачка патека

Преку Центарот за развој на Југоисточниот плански регион, општина Дојран изгради нова плажа долга околу 300 а широка околу 20 метри. Плажата се наоѓа...

Патеката до манастирот Св. Ѓорѓи кај Валандово ќе стане туристичка атракција

Центарот за развој на Југоисточниот плански регион склучи договор со струмичката фирма ,,Пешо инженеринг’’ која понуди најниска цена за реализација на  проектот ,,Туристичка патека...

За седум месеци, езерската населба Мантово во општина Конче ќе добие три улици и атмосферска канализација

До крајот на февруари идната година, сончевата езерска населба Мантово во општина Конче треба да добие патна инфраструктура но и канализациона линија. На распишаниот...

Преку Центарот за развој на Југоистокот, се прави нова плажа од 300 метри во Дојран кај Стара Мрдаја каде...

Деновиве почна интензивно да се работи на отстранување на оштетената пешачка патека покрај Дојранското езеро која беше уништена од надојдените води и отварање простор...

Преку Центарот за развој на Југоистокот, ќе се уредува речното корито на Сушица во Радовиш за помали последици од...

Центарот за развој на Југоисточниот плански регион ќе уредува дел од коритото на река Сушица во Радовиш со цел да се спречат или намалат...

Преку Центарот за развој на Југоистокот, општина Конче тампонираше полски патишта за полесен пристап до нивите

Изминатиов период во Општина Конче се тампонираа полски патишта во атарот на село Дедино со песок и чакал за подобар пристап на земјоделците до...

Набавени две возила со кои ќе се заловуваат бездомните животни во Југоисточниот регион, ќе бидат дадени на Струмица и...

Центарот за развој на Југоисточниот плански регион набави  две возила со кои ќе се заловуваат бездомните животни кои ќе бидат во функција на стационарите...

НАЈПОПУЛАРНИ

СЛУЧАЕН ИЗБОР

Јапонија и понатаму ќе го помага македонското здравство, кажа амбасадорот Севада...

Aмбасадорот на Јапонија во земјава Хиронори Савада беше во посета на општина Гевглеија каде пред една година донираа нов рентген апарарат вреден 60 698...