ФОТО: Прогласени најдобрите маски од годинашниов „Радовишки детски карневал“

1206
ГРАН ПРИ -,,НЕ ЛУТИ СЕ ЧОВЕЧЕ” – ООУ ,,Крсте Петков Мисирков” – Радовиш , Ментор Билјана Ѓоргиева
КАТЕГОРИЈА А – НАД 50 УЧЕСНИЦИ
Прва награда: ,,ШТРУМФОВИ”- ООУ ,,Крсте Петков Мисирков” – Радовиш, Ментори: Светлана Чапова, Елена Божинова и Малинка Петровска
Втора награда: ,,ЗАЈАЧИЊА”- ООУ ,,Крсте Петков Мисирков” – Радовиш, Ментори: Сенка Ѓозева, Орце Трајанов и Весна Ѓоргиева
Трета награда: ,,ВЕСЕЛИ КЛОВНОВИ” – ООУ ,,Крсте Петков Мисирков” – Радовиш, Ментор: Елена Атанасова, Лидија Манева и Лилјана Дамбова
КАТЕГОРИЈА Б – од 30 до 50 учесници
Трета награда: ,, РИБИ ШТО ТАНЦУВААТ” И ,,ЗООЛОШКА ГРАДИНА” – ООУ ,,Орце Николов” – с.Ињево, Ментори: Светлана Василева и Дончо Ангелов
КАТЕГОРИЈА В – од 10 до 30 учесници
Прва награда: ,,РОДЕНДЕНСКА ТОРТА” – ООУ ,,Крсте Петков Мисирков” – Радовиш, Ментор: Соколова Билјана
Втора награда: ,, ПАНТОМИМА” – ООУ ,,Крсте Петков Мисирков” – Радовиш, Ментор: Билјана Наунов
Трета награда: ,,РУДАРИ” – OOУ ,,Кирил и Методиј” с.Ораовица, Ментор:Билјана Коцева
КАТЕГОРИЈА Г – од 5 до 10 учесници
Прва награда: ,,ПЕПЕРУТКИ” – ООУ ,,Никола Карев” – Радовиш
Втора награда: ,,БУЛКИ” – ООУ ,,Kоста Рацин” с.Подареш, Ментор: Живко Јованов
Трета награда: ,,ВРЕЌА БРАШНО – ГРАТИС ЗЕЈТИН” И ,,ПЕЧУРКИ” – ООУ ,,Кирил и Методиј” с.Ораовица, Mентор: Васка Коцева и Снежана Дуљанова
КАТЕГОРИЈА Д – од 1 до 5 учесници
Прва награда: ,,ЦРВЕН КАПА” – ООУ ,,Кирил и Методиј” с.Ораовица, Ментор: Jасмина Постолова
Втора награда: ,,ФЛАМИНГО” – ООУ ,,Kоста Рацин” с.Подареш, Ментор: Габриела Атанасова Митев
КАТЕГОРИЈА УЧЕСНИЦИ ОД ПРЕДШКОЛСКА ВОЗРАСТ
Прва награда: ,,СРЕЌНО СЕМЕЈСТВО КВА-КВА” – ЈОУГД ,,Ацо Караманов” – Радовиш, Ментор: Даниела Кацарева
Втора награда: ,,КАУБОЈЦИ” – JOУДГ ,,Ацо Караманов” – Радовиш, Ментор: Виолета Трајанова
Трета награда: ,,ШТРК” – ЈОУДГ ,,Ацо Караманов” – Радовиш , Ментор: Стојанка Петрова
КАТЕГОРИЈА МЛАДИ
Стимулативна награда: ,,ПАНДЕМИСКО ЛУДИЛО” – СОУ ,,Коста Сусинов” – Радовиш, Ментор: Tина Вергова
КАТЕГОРИЈА ГОСТИНСКИ МАСКИ
• НАЈИНВЕНТИВНА МАСКА: ,, ВЕСЕЛИ ПЕЧУРКИ” – Струмица, Mентор: Соња Цицимова
• МАСКА СО НАЈДОБАО СЦЕНСКО ПРЕТСТАВУВАЊЕ: ,,РУДАРИ” – Пробиштип, Ментор: Емил Спасовски
• МАСКА СО НАЈДОБРА КОСТИМОГРАФИЈА : ,,СУПЕР МАРИО” – Пробиштип, Ментор: Лидија Илиевска
• НАЈЗАБАВНА МАСКА ,,FUN FACTORY” – Пробиштип, Ментор: Александра Наунова
• НАЈТЕАТРАЛНА МАСКА ,,ВЕСЕЛИ МАРИОНЕТИ” – Струмица, Ментор: Катерина Палифрова
• МАСКА СО НАЈУБАВА ПОРАКА ,, ПЧЕЛИН РАЈ” – Струмица, Ментор: Соња Цицимова
НАПОМЕНА: Гостинските маски се оценувани по посебен критериум бидејќи станува збор за продефилирани карневалски групи со учество и високи признанија на реномирани меѓународни карневалски манифестации и истите со учеството го разубавуваат и даваат дополнителен стимул на РАДОВИШКИОТ ДЕТСКИ КАРНЕВАЛ.

Крадењето авторски текстови е казниво со закон. Преземање авторски текстови и фотографии од ©DRNKA.MK е дозволено само делумно и со ставање хиперлинк до содржината што се цитира.