Видео водич за користење на електронски услуги преку Проектот „Платформа за обука за работа со Е- влада“

303

Проектот „Платформа за обука за работа со Е- влада“ беше финансиран во рамките на програмата Еразмус+. Координатор на проектот е Трговско-индустриската комора Видин, Здружението Олтенија за 10 е партнер од Романија а Младинското здружение ФЕНИКС – Ново Село е партнер од Северна Македонија. Проектот е со времетраење од 24 месеци и има за цел да ги подобри техничките вештини за работа на возрасните, главно ангажирани во културниот и креативниот сектор, со електронските услуги што ги обезбедуваат локалните власти, државната администрација и други институции. Еден од првите интелектуални производи развиен во рамките на проектот е видео прирачник за работа со електронски услуги обезбедени од државните институции. Содржи видео лекции со едукативна содржина посветена на обука за работа со електронските услуги што ги обезбедуваат државните институции.

Во случај да наидете на потешкотии при користење на различни електронски услуги, можете да ги искористите нашите видео упатства, кои може да се најдат на Фејсбук страницата на проектот „PEWe-GOV“ https://www.facebook.com/profile.php?id=100069807381320&mibextid=ZbWKwL и на Youtube профилот на Младинско здружение Феникс – https://youtube.com/@mzf3785 . Ќе ни биде драго доколку видео лекциите развиени во рамките на проектот се корисни за претставниците на креативниот и културниот сектор, како и за сите корисници.

 

Крадењето авторски текстови е казниво со закон. Преземање авторски текстови и фотографии од ©DRNKA.MK е дозволено само делумно и со ставање хиперлинк до содржината што се цитира.