дома тагови Фолклорна низа

таг: Фолклорна низа

„Фолклорна Низа“ од Струмица ја пренесе убавината на македонскиот фолклор преку ,,Ритамот на традицијата“ (фото)

Синоќа членовите на „Фолклорна низа“ ja расширеа убавината на македонскиот фолклор и традиција. На сцената на амфитеатарот  во градскиот парк во Струмица го одржаа...

„Фолклорна низа“ од Струмица со Детски фолклорен фестивал ,,Фолклорни алки 2023“ (фото/видео)

Во салата при Домот на АРМ во Струмица, во организација на Здружението ,,Фолклорна низа“ од Струмица се одржа Детски фолклорен фестивал „Фолклорни алки 2023“...

Над 500 дечиња играа и го презентираа македонскиот фолклор на фестивалот ОРО ВЕСЕЛО – 2022 во Радовиш (фото)

Изминатиот викенд во организација на ФА ,,Бучим'' од Радовиш а со подршка на Општина Радовиш се одржа 22 то издание на меѓународниот детски фолклорен...

,,Фолклорна низа” ја презентираше Струмица и македонскиот фолклор пред цела Турција (фото/видео)

Членови на  ,,Фолклорна низа’’ од Струмица деновиве престојуваат во Турција каде имаат свои настапи и го презентираат македонскиот фолклор.  Станува збор за Манифестацијата ,,Македонија’’...

НАЈПОПУЛАРНИ

СЛУЧАЕН ИЗБОР

Разнопромет АС – Струмица со ,,Роденденска недела“ и попуст на 40...

Од 22 до 27 јули струмичката компанија Разнопромет АС ја спорведува традиционалната „Роденденска недела“ при што нуди попуст на околу 40 илјади артикли кои...