дома тагови УНДП

таг: УНДП

Жители на Општина Ново Село преку Форум на заедница ќе одлучат за што да се потрошат 65 илјади евра...

Во Ново Село се одржа втората форумска сесија  на кој жителите од ова општина може директно да се вклучат и да дадат мислење за...

Гевгеличани преку Форуми на заедницата ќе одлучуваат за што да се потрошат околу 50 илјади долари

Општина Гевгелија во наредните 18 месеци ќе биде дел од програмата  „Зајакнување на општинските совети“, која има за цел подобрување на капацитетите на општината...

Што се ќе има во рекреативното катче за деца и млади во Богданци кое ќе го работи струмичка фирма

Струмички Портланд ОПЦ ќе врши реконструкција на рекреативното катче за деца и млади кај Домот на културата Бранд Петрушев во Богданци, кој на распишаната...

Во Богданци ќе бидат поставени над 700 сообраќајни знаци, табли и опрема за поголема безбедност на граѓаните

До крајот на годинава во Богданци треба да бидат поставени околу 700 сообраќајни  знаци, патоказни и дополнителни табли со различни димензии, гумени лежечки полицајци,...

Земјоделци од Струмица и Радовиш ја добија опремата за примена на агроеколошки мерки вредна од по 5 илјади евра

Деновиве градинари од струмичкиот микро регион но и овоштари од  регионот на Радовиш и Конче ја добија опремата за примена на современи агроеколошки мерки...

Богданци го продолжува форумот за да граѓаните одлучат на што да се потроши грантот од 50 000 швајцарски франци

Општина Богданци во соработка со УНДП идната недела, на 6 август го продолжува форумот на заедницата на кој граѓаните од ова општина, треба да...

Во Дојран се реновираат три објекти за научно истражувачки цели за заштита на езерото (фото)

Идниот месец општина Дојран треба да добие објекти кои ќе бидат во функција на истражување на квалитетот на водата на езерото , негова заштита...

Богданчани го почнаа форумскиот процес и предложија идеи за што да се искористи грантот од 50 илјади швајцарски франци

Богданчани детектираа десетина предлог идеи и решенија за реализација од средствата што општина Богданци ги доби од проектот „Зајакнување на општинските совети“, финансиран од...

Центарот за развој на Југоистокот објави видеа за примена на современи агроеколошки мерки во градинарството и овоштарството

Центарот за развој на Југоисточниот плански регион објави две видеа за примена на современи агроеколошки мерки во градинарството и овоштарството како дел од проектот  „Управување...

Струмица, градот што треба да биде откриен – Култ Транзен ја промовираше платформата кои локации треба да се посетат

Здружението за култура и развој на креативни индустрии ,,Култ Транзен'' од Струмица ги промовираше резултатите од  проектот  ,,Струмица како културно-историска туристичка дестинација” што го...

НАЈПОПУЛАРНИ

СЛУЧАЕН ИЗБОР

Судиски бандитизам – денешното сценарио во Голема Речица е за Оскар,...

Денешното судиско сценарио ќе беше номинирано за Оскар. Вака реагираат од ФК Детонит Плачковица од Радовиш по денешниот натпревар во Голема Речица каде претрпеа...