Промовирани агрометео станиците во Југоистокот кои ќе дават податоци на фармерите за времето за да ги заштитат посевите

Агрометеоролошките станици кои ги постави Центарот за развој на Југоисточниот плански регион во сите 10 општини во овој дел на државата почнаа да функционираат...

Три лица повредени во сообраќајка на четири возила кај Василево струмичко

Претпладнево околу 9 часот на магистралниот патен правец Струмица-Радовиш на раскрсницата кај Василево се случи сообраќајка во која учествуваа четири возила. Најверојатно заради невнимание...

Ќе се реконструира игралиштето при ООУ ,,Гоце Делчев” Василево – склучен договорот со фирмата изведувач !

Општина Василево склучи договор со фирмата ,,Евроградба Инженеринг'' од Владевци која во наредниот период треба да изврши реконструкција на повеќенаменското игралиште при ООУ ,,Гоце...

Се уредува дворот на училиштето во Дукатино, општина Василево

Во подрачното училиште „Гоце Делчев“ во с. Дукатино  во тек се активности на уредување на училишниот двор со бекатон плочки.  Плочките се поставуваат околу...

За кои улици и патишта добија готови проекти Василево, Богданци, Конче, Ново Село и Босилово преку Светска Банка

Општините Василево, Босилово, Ново село, Богданци и Конче денеска ги добија проектните документации за изградба на нови локални патишта и улици за кои аплицирале...

Докторот од Кавадарци ја преплива Турија во струмичко за два и пол часа и апелираше да ги чуваме езерата...

Доктор Бошко Илиев специјалист по спортска медицина од Кавадарци ја преплива браната Турија кај струмичко, по повод Денот на независноста на Македонија. Тој во...

ЛД ,,Фазан’’ од Василево со песна, оро, награди и ловџиски пушки организираше ловечка вечер (ФОТО)

Со многу забава и богата лотарија – ЛД „Фазан“ од Василево ја заврши последната ловна сезона при што членовите ловџии си посакаа здравје и...

Асфалтирана улица во Нова Маала која жителите од ова место ја побараа како приоритет од Општина Василево

Денес во населеното место Нова Маала, локалната самоуправа Василево асфалтираше улица чија изградба старуваше пред неколку денови а истата беше планирана со Програмата за...

После шест години од изградбата, конечно настава во новото школо во Висока Маала – општина Василево

Учениците од 4-то и 5-то одделение од населеното место Висока Маала општина Василево, продолжението од учебната година, однсоно наставатаод второто полугодие почнаа да ја...

СООПШТЕНИЕ за прекин на сообраќајот на локалниот пат Стар пат Василево- Пиперево

Општина Василево информира дека поради изведување на градежни работи односно пополнување на дупките со бетон  на локалниот пат Стар пат Василево – Пиперево, во...

НАЈПОПУЛАРНИ

СЛУЧАЕН ИЗБОР

80 одсто од пациентите кои собираат донации за лекувања во странство...

Осумдедесет отсто од пациентите кои собираат средства за лекувања во странство не се ни обратиле претходно до Фондот за здравствено осигурување (ФЗОМ), рече при...