Ќе се реконструира игралиштето при ООУ ,,Гоце Делчев” Василево – склучен договорот со фирмата изведувач !

Општина Василево склучи договор со фирмата ,,Евроградба Инженеринг'' од Владевци која во наредниот период треба да изврши реконструкција на повеќенаменското игралиште при ООУ ,,Гоце...

Ќе се реконструира патот до Добрашинци од крстосницата кон брана Турија – распишан тендерот

Канцеларијата на Светска Банка во Скопје преку договорениот орган Министерство за траснпорт и врски го распиша тендерот за реконструкција на локалниот пат од крстосница...

Василево почна со расчистување на дивите депонии, најави контроли и казни за несовесните граѓани

Василевското комунално претпријатие „Турија“ од Василево во соработка со општинаа почна со интензивни активности  во справувањето со дивите депонии.Од почетокот на календарската година до...

Скопјанец кој се барал за издржување казна затвор, фатен кај Василево како превезува 30 мигранти

Вчера околу 18.00 часот во индустриска зона кај Василево бил фатен и лишен од слобода М.О.(41) од с.Зелениково - скопско,  како со товарно возило...

СООПШТЕНИЕ за прекин на сообраќајот на локалниот пат Стар пат Василево- Пиперево

Општина Василево информира дека поради изведување на градежни работи односно пополнување на дупките со бетон  на локалниот пат Стар пат Василево – Пиперево, во...

Жителите на Нова Маала добија уреден простор за одмор – пуштено во употреба Платото пред Домот на културата

Градоначалникот на општина Василево Славе Андонов и претседателот на општинскиот Совет, Ристе Делијанов, на свечен начин, со сечење лента, го пуштија во употреба новоизграденото...

Центарот за развој на Југоистокот набави 23 агро-метео станици за сите 10 општини со кои фармерите ќе добиваат прогнози...

Центарот за развој на Југоисточниот плански регион склучи договор со виничката фирма ,,Фуд-Агро'' за набавка на 23 Агрометеоролошки станици во вредност од 75 илјади...

Василево го почна уредувањето на просторот кај црквата во Владевци кој ќе стане парк

Градежната компанија ангажирана од општина Василево ги започна активностите на терен за уредување на просторот околу црквата во населеното место Ново Владевци. „Согласно проектот ова...

На Велигден во Сушево општина Василево, се промовираше КУД ,,Сушевски бисери”

На одбојкарското игралиште во Сушево за време на традиционалниот Велигднески ручеко што го дава црквата ,,Св. Димитрија'' се промовираше КУД ,, Сушевски бисери'' каде...

Ќе се реконструира Филтер станицата Ташли Баир, Општина Василево обезбеди пари и најави решавање на проблемот со водата

Општина Василево обезбеди 2 милиони денари за реконструкција на Филтер станицата Ташли Баир од која со вода за пиење се снабдуваат домакинствата од Василево,...

НАЈПОПУЛАРНИ

СЛУЧАЕН ИЗБОР

80 одсто од пациентите кои собираат донации за лекувања во странство...

Осумдедесет отсто од пациентите кои собираат средства за лекувања во странство не се ни обратиле претходно до Фондот за здравствено осигурување (ФЗОМ), рече при...