Во ООУ Маршал Тито во Струмица се реализираше Отворен ден за граѓанско образование (фото)

2015

На Денот на донесување на Конвенцијата за правата на децата, денеска во Општинското основно училиште ,,Маршал Тито“ во  Струмица се реализираше Отворен ден за граѓанско образование со цел да ја зајакнат демократската клима во училиштето во насока на креирање иницијативи за позитивни промени.

Отворениот ден за граѓанско образование во струмичкото основно училиште Маршал Тито беше во во функциа да поттикне одговорноста кај учениците за состојбите и условите во училиштето и заедницата но и да ја согледат потребата од покренување иницијативи за превземање одредени активности во интерес и на училиштето но и самата средина.

Учениците од Маршал Тито иницираа повеќе активности кои придонесуваат за промоција на граѓанските  етички вредности на ниво на целото училиште и поврзување на училиштето со пошироката заедница.

Сите нивни активности кои ги реализираа од почетокот на септември до денес, беа презентирани пред нивните родители, наставници, соученици, претставници од БРО, општински просветен инспектор, претставници од одделението за образование при општина Струмица, како и советници од Советот на општина Струмица.

Крадењето авторски текстови е казниво со закон. Преземање авторски текстови и фотографии од ©DRNKA.MK е дозволено само делумно и со ставање хиперлинк до содржината што се цитира.