дома тагови СОУ Коста Сусинов

таг: СОУ Коста Сусинов

Во Радовиш ќе се монтираат фотонапонски централи за производство на струја, бенефит ќе имаат и Василево и Конче

До летото во Радовиш на крововите на спортската сала ,,25 ти Мај’’ и ООУ ,,Крсте Петков Мисирков’’ ќе се монтираат фотонапонски централи со капацитет...

СОУ ,,Коста Сусинов” Радовиш од идната учебна година воведува и градежно геодетска струка

Во СОУ Коста Сусинов во Радовиш во прва година од учебната 2022-2023 ќе се запишат 288 ученици во 9 паралелки (220 ученици во 7 паралелки со...

Радовишката гимназија и Конче ќе имаат пониски сметки за струја оти ја произведуваат со фотонапонски панели

СОУ ,,Коста Сусинов’’ од Радовиш и  Општина Конче треба да добиваат до 60 одсто пониски сметки за потрошена електрична енергија откако, изминативе две години...

Радовиш за 90 илјади евра набави информатичка опрема но и наставни помагала за училиштата во општината

Во текот на второто полугодие основните училишта но и средното ,,Коста Сусинов’’ во Радовиш, ќе биде поставена нова информатичка опрема но и нови наставно...

СОУ ,,Богданци’’ со победничка креација на „Трешн Фешн 2020“ – наградени средношколци и од Струмица и Радовиш (видео)

Во конкуренција на екипи од 14 средни училишта од земјава, тимот на СОУ,,Богданци’’ од Богданци составен од ученичките Стефанија Ангова, Цветанка Атанасова и Габриела...

Општина Радовиш стипендира 28 талентирани основци и средношколци, Конзулов им ги додели договорите за стипендии

Вкупно 28 ученика од основните и средните училишта од општина Радовиш добија стипендии од страна на општина Радовиш. Првиот човек на општината Герасим Конзулов...

Средношколците од Коста Сусинов од Радовиш ќе прават биоѓубриво – добија компостери

Средното училиште ,,Коста Сусинов,, од Радовиш, органскиот отпад ќе го компостира и ќе произведува  биоѓубриво кое ќе го користи за сопствени потреби. Ова средно...

НАЈПОПУЛАРНИ

СЛУЧАЕН ИЗБОР

Во Гевгелија идната недела ,,АРТ УМ“ фестивал – ќе се спои...

На 21 и 22 јуни 2024 година во Гевгелија ќе се одржи мултимедијален фестивал АРТ УМ . Овој фестивал ќе вклучува широк спектар на...