Велосипедите да бидат наше секојдневие, велат од ,,ВК Актив’’ Струмица кои одбележаа 7 години постоење

Велосипедскиот клуб ,,ВК Актив’’ од Струмица  одбележа седум години постоење. Од некогаш мала група за промоција на велосипедизмот како спорт и да се потикне...

Градинката во струмичко Муртино ставена во функција и од вторник ќе згрижува деца а во Куклиш до крајот на...

Околу 30 тина дечиња од предучилишна возраст од вторник ќе бидат сместени во градинката во населеното место Муртино општина Струмица, која денеска беше ставена...

Градоначалниците од Југоистокот ги утврдија трите приоритетни проекти за 2020 преку Центарот за равој на регионот

Советот за развој на Југоисточниот плански регион на последната седница во Босилово на која присуствуваа градоначалниците на општините од регионот и Раководителот на Центарот...

Градоначалникот на Струмица Јаневски очекува ЈП Комуналец да го поништи договорот за собирање смет (видео)

Првиот човек на Струмица Коста Јаневски информираше дека како градоначалник на општината, изминативе денови и усно и писмено побарал од менаџментот на струмички Комуналец...

Младите невработени струмичани посетуваа обуки за стекнување вештини за вработување и кариерно советување

Центарот на заедницата на општина Струмица и Струмичката бизнис заедница реализираа пакет обуки за подобрување на вештини за вработување и кариерно советување, се со...

Отворен ден на Комората на Извршители во Струмица, но никој не ги посети во судот

Претставници од Комората за извршители во Струмица имаа отворен ден, но никој не ги посети. Повеќе од два часа седеа во струмичкиот суд каде...

Ленче, Горан и Јупитер за своите струмичани организираат концерт ,,Јупитер за градот’’ на 12 ти декември во Антон Панов

Ленче и Горан Кукиќ со групата Јупитер во четврток на 12 ти декември во НЦУК ,,Антон Панов’’ ќе организираат концерт кој го насловија ,,...

Пораки за еднаквост, заедништво и инклузија, оти секоја боја е моја, твоја, наша – кажаа членовите на ,,Порака’’

,,Нека се препреки сто, но го можеме ова заедно. Мојата боја е и твоја боја, твојата боја е и наша боја..... ,, Сите сме...

Во понеделник струмичките учители ќе пеат и играат ,,Големи уметници на голема сцена’’ во Центарот на Култура

По повод празникот на Струмица ,,Св 15 Тивериополски Свештеномаченици’’ во понеделник на 9 декември во Центарот за култура ,,Антон Панов’’ просветните работници од струмичките...

,,Убави сме, свои сме’’ повторно порачаа децата со попречености од модната ревија на здружението Вера во Струмица (фотогалерија)

Здружението за поддршка и помош на лица со даунов синдром „Вера“ од Струмица, и годинава организираше модна ревија во која учествуваа 30 тина дечиња...

НАЈПОПУЛАРНИ

СЛУЧАЕН ИЗБОР

Велосипедите да бидат наше секојдневие, велат од ,,ВК Актив’’ Струмица кои...

Велосипедскиот клуб ,,ВК Актив’’ од Струмица  одбележа седум години постоење. Од некогаш мала група за промоција на велосипедизмот како спорт и да се потикне...