Кои се приоритетните проекти на Југоисточниот плански регион за 2019 година

Советот на Југоисточниот плански регион на својата последна седница ги утврди приоритетите за 2019 година за кои Центарот за развој на Југоисточниот плански регион...

Центарот за култура од Струмица бара ревизија на распределбата на парите од Министерството за култура

Центарот за култура ,,Антон Панов,, од Струмица заедно со други десет театри и Центри за кулутра испратија барање за ревизија на националната програма за...

Со околу 280 илјади евра ќе се санираат свлечиштата на патот Радовиш – Конче

Јавното претпријатие за државни патишта склучи договор со битолската фирма Стентон Градба од Горно Оризари во висина од 283 илјади евра со кои ќе...

Фото – Општина Ново село ги исчисти дивите депонии во атарот Колешино

Општина Ново село заедно со комуналното претпријатие Комуна, деновиве почнаа да ги чисат дивите депонии. Акцијата започна од атарот на селото Колешино . Според...

Првачињата во Струмица добија училишни униформи што ги набави општината

639 првоодделенци од сите струмички основни училишта добија училишна униформа од дуксерки и маици . Станува збор за униформи кои се обзбедени од страна...

Автомобилистите од Стојаково со легендарното ,,Рено 4’’планираат да патуваат за Индија по патот на Мајка Тереза

Возачкиот тандем Џоко Шуклев и Ѓорѓи Николов од Стојаково, кои летово реставрираа возило „рено 4“ старо 40 години и со него патуваа до Франција...

Повик за распределба на 37 социјални станови во Струмица – еве кој може да аплицира

Струмичани од најранливите категории на граѓани од денеска до 6 март можат да аплицираат на огласот за распределба на 37 социјални станови во Струмица, што...

Макрадули дојде во Струмица за да најави гасификација на болницата од следната сезона

Заменик министерот за животна средина Јани Макрадули дојде во Струмица за да најави гасификација на болницата од следната грејна сезона. Според него за чист...

Дојран и Кукуш со европски проект ќе го регулираат нивото на Дојранското езеро

Ќе се реконструира и санира испусниот канал „Ѓолаја“ од грчка страна преку кој ќе се регулира нивото на Дојранското Езеро чии водостој последниве години...

Германскиот грант од 2,5 милиони евра ќе оди за водовод и канализација за три населби во Гевгелија

Средствата од 2,5 милиони евра грант по реализацијата на втората фаза од Програмата за водовод и канализација финансирана од Германската влада преку KFW банка  ќе...

НАЈПОПУЛАРНИ

СЛУЧАЕН ИЗБОР

80 одсто од пациентите кои собираат донации за лекувања во странство...

Осумдедесет отсто од пациентите кои собираат средства за лекувања во странство не се ни обратиле претходно до Фондот за здравствено осигурување (ФЗОМ), рече при...