Ново партерно уредување и оформување зелен појас околу радовишкиот Јавор кој ќе добие и нова ограда

Како дел од проектот „Културно – Историското наследство е нашето богатство“ кој во партнерство со општина Радовиш го спроведува Граѓанскиот Креативен Центар “КРЕА” –...

Колку општините од Југоистокот заштеделе струја во октомври во однос на истиот месец во 2021 (ТАБЕЛА)

Босилово има најголема заштеда на електрична енергија од општините во Југоистокот во месец октомври споредено со истиот месец од минатата година. Вака покажува анализата...

Градоначалникот на Радовиш Ристов на тематска дебата „ЕНЕРГЕТСКАТА КРИЗА ВО ЕВРОПА“

Градоначалникот  на Општина Радовиш Ацо Ристов зеде учество на заедничкиот консултативен комитет КоР-Македонија. Во Скопје беше одржана тематска дебата на темата „Енергетската криза во Европа-што...

Преку ЦРЈПР, Општина Радовиш ќе реализира два проекти во висина од 11,6 милиони денари

Градоначалникот на општина Радовиш Ацо Ристов, вчера во седиштето на Центарот за развој на Југоисточен плански регион, заедно со Директорот Ѓоко Камчев ги потпишаа...

Андонов во Турската амбасада ги презентираше потенцијалите на Општина Василево за можни инвестици

Првиот човек на општина Василево Славе Андонов заедно со советникот Ридван Мемедов денеска остварија средба со амбасадорот на Турција во земјава Хасан Мехмет Секизќок...

Радовиш доби ,,Европска ознака за добро управување” согласно стандардите на Советот на Европа

Општина Радовиш доби признание за добро управување од Советот на Европа и покажала високо ниво на суогласеност со начелата на доброто демократско управување. Станува...

Продолжуваат активностите на проектот – Локален пат кон градскиот водовод во Радовиш

По низа активности и напори кои директно беа превземени од страна Градоначалникот Ацо Ристов, конечно продолжуваат работите на локалниот пат Радовиш – пристап до...

Нова радио станица во Струмичко, Импулс радио како музичка оаза за уживање директно од Сушица општина Ново Село (фото)

Медиумскиот простор во Струмичко се збогати со уште една радио стадница. Станува збор за Импулс радио со седиште на територијата на општина Ново Село...

Јапонија и понатаму ќе го помага македонското здравство, кажа амбасадорот Севада во Гевгелија откако донираа рентген апарат

Aмбасадорот на Јапонија во земјава Хиронори Савада беше во посета на општина Гевглеија каде пред една година донираа нов рентген апарарат вреден 60 698...

Негувателките во чија група се повреди десетмесечно бебе во градинка во Гевгелија се соочуваат со дисциплинска

Против негувателките кои биле задолжени во гупата каде се повреди десетмесечното бебе во гевгелиската градинка најверојатно ќе има дисциплинска постапка за што предлог веќе...

НАЈПОПУЛАРНИ

СЛУЧАЕН ИЗБОР

Јапонија и понатаму ќе го помага македонското здравство, кажа амбасадорот Севада...

Aмбасадорот на Јапонија во земјава Хиронори Савада беше во посета на општина Гевглеија каде пред една година донираа нов рентген апарарат вреден 60 698...