Санде и Саше со хуманитарна забава во Градашорци, ќе пеат за Стојче да застане на нозе

Санде Митев од ,,Алегро Бенд,, и Саше со ,,Стакато Бенд,, ќе одржат хуманитарна забава во Домот на културата во Градашорци за својот сограѓанин Стојче...

Да помогнеме младиот Стојче да застане на нозе, отворени се линии за донации а се организира и хуманитарен концерт

Младиот струмичанец Стојче Јовановски од Градашорци кој се повреди во сообраќајка, веќе цела година се обидува да застане на нозе. Кај него се констатирани...

Василево најтранспарентна општина во Југоистокот, покажа анализата на Здружението Профицио

Општина Василево е најтранспарентна во нејзиното работење  во рамки на Југоисточниот плански регион и општина која освен тоа што ги исполнува законските обврски за...

Ќе се поставува нов асфалт на патот од Градашорци до клучката со патот А4 Струмица – Радовиш

Механизација ангажирана од ЈП за држави патишта, почна да врши гребење на асфалтот од регионалиот патен правец А4 - Вељуса кој поминува низ Градашорци...

Василево, Босилово и Ново село добија заеднички универзален ровокопач, ќе го користат наизменично по еден месец

Преку проектот за подобрување на општинските услуги од Програмата за развој на руралната инфраструктура, општините  Василево, Босилово и Ново Село добија универзален  ровокопач со...

Фото – Василевските ученици на Струмичкиот карневал со оперско балетска маска ,,Оревокршачка”

Учениците од ООУ ,,Гоце Делчев'' од Василево ја финишираат маската за годинашново издание од Струмичкиот карневал . Пред посетителите утревечер ќе се престават со...

Ќе се гради Пречистителна станица во Едрениково општина Василево, УНДП го распиша тендерот

УНДП го објави тендерот за Изградба на пречистителна станица во с. Едрениково, општина Василево која ќе се гради во рамките на проектот „Управување со сливот...

Василево донесе одлука за свое учество во проект за изградба на улица во Добрашинци

Советот на општина Василево на вонредна седница, донесе Одлука за сопствено учество на Општината за реализација на проектот за изградба на улица во с.Добрашинци....

Општинските и јавните административци од Василево даруваа крв

Дваесетина вработени во опшина Василево, ЈПКД ,,Турија„ и Детската градинка ,, Прва радост’’ даруваа крв во рамките на акцијаа што ја реализираше Црвениот Крст...

Василево почна со расчистување на дивите депонии, најави контроли и казни за несовесните граѓани

Василевското комунално претпријатие „Турија“ од Василево во соработка со општинаа почна со интензивни активности  во справувањето со дивите депонии.Од почетокот на календарската година до...

НАЈПОПУЛАРНИ

СЛУЧАЕН ИЗБОР

Во Гевгелија идната недела ,,АРТ УМ“ фестивал – ќе се спои...

На 21 и 22 јуни 2024 година во Гевгелија ќе се одржи мултимедијален фестивал АРТ УМ . Овој фестивал ќе вклучува широк спектар на...