Василево, Босилово и Ново село добија заеднички универзален ровокопач, ќе го користат наизменично по еден месец

Преку проектот за подобрување на општинските услуги од Програмата за развој на руралната инфраструктура, општините  Василево, Босилово и Ново Село добија универзален  ровокопач со...

Фото – Василевските ученици на Струмичкиот карневал со оперско балетска маска ,,Оревокршачка”

Учениците од ООУ ,,Гоце Делчев'' од Василево ја финишираат маската за годинашново издание од Струмичкиот карневал . Пред посетителите утревечер ќе се престават со...

Ќе се гради Пречистителна станица во Едрениково општина Василево, УНДП го распиша тендерот

УНДП го објави тендерот за Изградба на пречистителна станица во с. Едрениково, општина Василево која ќе се гради во рамките на проектот „Управување со сливот...

Василево донесе одлука за свое учество во проект за изградба на улица во Добрашинци

Советот на општина Василево на вонредна седница, донесе Одлука за сопствено учество на Општината за реализација на проектот за изградба на улица во с.Добрашинци....

Општинските и јавните административци од Василево даруваа крв

Дваесетина вработени во опшина Василево, ЈПКД ,,Турија„ и Детската градинка ,, Прва радост’’ даруваа крв во рамките на акцијаа што ја реализираше Црвениот Крст...

Василево почна со расчистување на дивите депонии, најави контроли и казни за несовесните граѓани

Василевското комунално претпријатие „Турија“ од Василево во соработка со општинаа почна со интензивни активности  во справувањето со дивите депонии.Од почетокот на календарската година до...

НАЈПОПУЛАРНИ

СЛУЧАЕН ИЗБОР

Кадетите на Академија Пандев ги добија ривалите за престижниот турнир во...

Кадетскиот состав на Академија Пандев (фудбалери родени 2005) од утре 5 ти јуни ќе земат учество на реномираниот турнир „КУП ПРИЈАТЕЛСТВА“ кој ќе се...