Јавно извинување од поранешниот директор на НУ „Завод и Музеј Струмица“

358

Јас Ацо Манински, поранешен директор на НУ Завод и Музеј Струмица му се извинувам на  ДППТУ МАКАУС – Благоја,  Дooeл, на ул. „Петар Делјан“, бр. 6, 1.000 Скопје за искажаниот сомнеж, искажан во момент на афект на прес конференција на 12.12.2021 година.

Имено, во таа прилика, а во врска со блокираната сметка на НУ Завод и Музеј – Струмица и неконтролираниот трансфер на средства  јас искажав сомневање дека вината за недозволениот трансфер на 4.996.258 денари преку блокираната сметка на НУ Завод и Музеј треба да се бара меѓу ДППТУ МАКАУС – Благоја, Министерството за култура и Министерството за финансии на РСМ.

Но само еден ден после овој настан пристигна и осговорот на овој неоправдан сомнеж кон ДППТУ МАКАУС – Благоја, во вид на писмен допис од Министерството за финансии на РСМ во кој стои дека во конкретниот случај е направен пропуст од службата за платен промет , за што се превземени конкретни чекори за нејзино надминување.

Заради тоа уште еднаш му се извинувам на на  ДППТУ МАКАУС – Благоја,  Дooeл, на ул. „Петар Делјан“, бр. 6, 1.000 Скопје и се надевам дека овој настан нема да има негативен одраз на неговото работење.

Крадењето авторски текстови е казниво со закон. Преземање авторски текстови и фотографии од ©DRNKA.MK е дозволено само делумно и со ставање хиперлинк до содржината што се цитира.