Фото – Школото Димитар Влахов од Струмица севкупен победник на Државниот натпревар за ученици од земјоделска струка

3804

Учениците од земјоделската струка при СОУУД ,, Димитар Влахов’’ од Струмица се севкупни победици на 49 тиот Државен натпревар за ученици од училишта со земјоделско ветиринарна и шумарска струка од земјава. Средношколците предводени од директорот на школото Димитар Ѓорѓев и професорите Никола Митев, Динчо Крстев, Роза Делева, Љубица Спасова, Нада Николова, Ванчо Танев, Дејан Галабовски и Томе Тимов постигнаа одлични резултати во повеќе дисциплини со што го добија признанието за училиште каде учениците од земјоделска струка имаат одлични знаења и практики благодарение на квалитетната теоретска и практична настава.

Во дисциплината кроење овошни и лозови насади ученикот Дени Руменковски  под менторство на Динчо Крстев освои златен медал. Златни медали освоија  и ученичките Ѓургица Динова и Гонце Панделишева во дисциплинаа Аранжирање цвеќе под менторство на Роза Делева. Дисциплина Вешто возење-девојки трето место  за ученичката Валентина Христова под менторство на Никола Митев . Средношколците постигнаа добри резултати и во дисциплините органско растително произвдоство, препознавање семиња и плевели, препонзавање коски и органи на домашни животни , вешто возење –момчиња .

Заради постигнатите резултати во сите дициплини средното училиште ,,Димитар Влахов’’ е прогласено за севкупен победник во државата за ученици од земјоделска струка за што честитки стасаа од повеќе универзитетски професори и институции кои истакнаа дека ова училиште исфрла квалитетен кадар подготвен за производствениот процес но и за студирање на некои високообразовни установи.

Крадењето авторски текстови е казниво со закон. Преземање авторски текстови и фотографии од ©DRNKA.MK е дозволено само делумно и со ставање хиперлинк до содржината што се цитира.