Познати кандидатите за пратеници од Движењето ЗНАМ за 4 ИЕ каде носител е Миле Цеков од Струмица

2060

Движењето ЗНАМ – За наша Македонија  ги претстави кандидатите за пратеници во сите шест изборни единици за претстојните парламентарни избори закажани на 8 мај, откако Извршниот и Централниот одбор на партијата, со акламација ги утврди кандидатските листи. Кандидатите на Движењето ЗНАМ, како што рече портпаролот Никола Мемов, се луѓе кои се нови во политиката и стручни во областите во кои работат.

Носител во 4 ИЕ е Миле Цеков од Струмица, претседател на Стопанска комора на Југоисточна Македонија, кој е и претседател на општинската организација на Движењето ЗНАМ Струмица.

 1. Цеков Миле – дипломиран економист, менаџер за продажба, Евромак – Струмица
 2. Јанески Емил – магистер по безбедност, ДООЕЛ Николоски Консалтинг – Прилеп
 3. Делова Жанета- филозофски факултет, гимназија Добри Даскалов – Кавадарци
 4. Младеновска Мариче- инженер по хемија, кабинет Младеновски – Прилеп
 5. Дуганова Корнелија-дипломиран архитект, градежништво – Гевгелија
 6. Јешменова Стојановиќ Лилјана- дипломиран инженер технолог – Струмица
 7. Митев Благојчо-медицински факултет, ЈЗУ Кавадарци – Кавадарци
 8. Гоцевска Благица-дипломиран професор по германски јазик – Радовиш
 9. Цветков Горан-земјоделски факултет, земјоделец – Неготино
 10. Илиев Илија-сообраќаен техничар, АБ Глобал логистик –  Дојран
 11. Стојановска Мирјана- економски техничар, Општина Прилеп – Прилеп
 12. Донева Лазарова Наташа- дипломиран политиколог – Василево
 13. Кецојевиќ Александар- дипломиран земјоделски инженер, вработен во Агројуником, од Валандово
 14. Арабаџиев Драги- средно воено училиште, пензионер  – Струмица
 15. Спасиќ Слободанка- хотелско туристички техничар, агент за недвижности, од Дојран
 16. Стаменков Бошко- дипломиран правник,  вработен во Екстрамеин, од Неготино
 17. Јосифова Даневски Ива -факултет за ликовни уметности, од Кавадарци
 18. Ивановски Филип – медицински факултет, член на научно наставен совет, од Прилеп
 19. Панов Васко- енергетичар, вработен во Адиент, од Струмица
 20. Ѓеоргиевска Лепа – дипломиран професор по одбрана и заштита, од Гевгелија

Крадењето авторски текстови е казниво со закон. Преземање авторски текстови и фотографии од ©DRNKA.MK е дозволено само делумно и со ставање хиперлинк до содржината што се цитира.