Мисијата на информативниот портал ДРНКА.МК  е да обезбеди точни навремени и објективни информации за случувањата во Југоистокот, базирани на факти и аргументи, водејки се од највисоките етички и новинарски стандарди.

Затоа нашето мото е ,,Дрнкај со факти и аргументи,, се со цел да потикнеме професионално и објективно новинарство и информирање, базирано на проверени информации или официјани изјави.

Основач: Здружението за граѓанско општество и медиумска писменост ,,МЕДИЈА ИНФОНЕТ’’ Струмица

Уредник: Ване Трајков

Соработници: М.Коцева, Д.Терзиева, М.Трајкова, Б.Терзиев