дома тагови Струмица паметен вело град

таг: Струмица паметен вело град

Во Струмица ќе се градат велосипедски патеки од околу 11 километри за кои ЕУ одобри 750 илјади евра (ФОТО)

Речиси 11 километри велодиспедски патеки ќе се градат во Струмица во рамките на проектот ,,Струмица – паметен вело град’’ кој го финансира ЕУ.  Вело...

Струмица до недела со Фестивал на велосипедизмот, потикнува вело култура за современ стил на живот и здрави навики

Со цел да се потикнат и мотивираат струмичани за користење на велосипедите како превозно средство, од денеска па се до недела со повеќе активности...

Во Радовиш со пари од ЕУ ќе се гради мини топлана за зaгревање на шест јавни институции

Во наредните три години во Радовиш ќе се гради мини топлана за загревање на неколку јавни институции.  Средства во висина од приближно милион евра...

НАЈПОПУЛАРНИ

СЛУЧАЕН ИЗБОР

Општина Босилово и ,,Нула отпад“ договорија соработка – ќе се гради...

Општина Босилово и Друштвото за управување со отпад ,,Нула отпад“ договорија соработка во наредниот период при што најавуваат изградба на собирен центар за селекција...