дома тагови стипендии

таг: стипендии

Општина Радовиш ќе стипендира 29 основци и средношколци девет месеци, објавен конкурсот !

Општина Радовиш го објави конкурсот за стипендирање на ученици во основните училишта во општина Радовиш и СОУ „Коста Сусинов“- Радовиш, за учебната 2022/2023 година....

Министерството за образование го објави списокот со студенти кои добиваат стипендии

Министерството за образoвание и наука го објави списокот со студенти кои добиваат стипендии во сите категории по распишаниот конкурс пред повеќе од месец дена....

Објавен конкурсот за нови студентски стипендии кои се зголемени за 80 %

Министерството за образование и наука информира дека започна пријавувањето за остварување на правото на студентска стипендија, а согласно условите и критериумите наведени во конкурсот...

Државата ќе додели 60 тина стипендии за средношколци од стручното образование – еве за кои струки !

Министерството за образование ова недела објави повторен конкурс за доделување на стипендии на средношколци кои учат стручно образование. Станува збор за вкупно 59 стипендии...

Општина Радовиш ќе стипендира 24 ученици кои ќе добиваат по 2500 и 3000 денари 9 месеци

Општина Радовиш и ова година ќе стипендира основци и средношколци кои имаат одредени таленти, покажуваат резултати и се најдобро рангирани во своите училишни средини....

НАЈПОПУЛАРНИ

СЛУЧАЕН ИЗБОР

Радовиш доби ,,Европска ознака за добро управување” согласно стандардите на Советот...

Општина Радовиш доби признание за добро управување од Советот на Европа и покажала високо ниво на суогласеност со начелата на доброто демократско управување. Станува...