дома тагови Сандански

таг: Сандански

За ублажување на последиците од природни катастрофи потребен е ангажман од сите институции

Презентирани резултатите од реализацијата на прекуграничниот проект ,, Заеднички мерки за спречување и намалување на последиците од катастрофи во општините Сандански и Радовиш’’ што...

Тркалезна маса со дискусии за ублажување на последиците од климатските промени во земјава

Изминативе два дена во конференциска сала на хотел Сирус, Струмица, се одржа дводневна Тркалезна маса на која се дискутираше за ублажување на последиците од...

Онлајн состанок на тимот за проектот за намалување на последиците од катастрофи во општините Радовиш и Сандански во Бугарија

Во рамките на проектот „Заеднички мерки за спречување и намалување на последиците од катастрофи во општините Сандански и Радовиш“ финансиран од Европската Унија преку...

ЦРЈПР објави Водич со добри практики за справување со последиците од климатски промени во заедниците

Центарот за развој на Југоисточниот плански регион објави Информативен водич-збирка со добри практики за справување со последиците од климатски промени во локалните заедници. Станува...

Промовирана веб страна за проектот кој ќе ги ублажи последиците од природни катастрофи во Радовиш и Сандански

Во рамките на проектот ,,Заеднички мерки за спречување и намалување на последиците од катастрофи во општините Сандански и Радовиш’’ што го спроведува Центарот за...

Коритото на река Сушица во Радовиш за една година ќе добие нов лик, изведувачот ставен во функција

Најдоцна до април идната година, коритото на реката ,,Сушица’’ во Радовиш треба да биде регулирано и уредено, за да во иднина се спречи излевањето...

НАЈПОПУЛАРНИ

СЛУЧАЕН ИЗБОР

Разнопромет АС – Струмица со ,,Роденденска недела“ и попуст на 40...

Од 22 до 27 јули струмичката компанија Разнопромет АС ја спорведува традиционалната „Роденденска недела“ при што нуди попуст на околу 40 илјади артикли кои...